Topias Inkinen FC Lahteen

FC Lahti ja puolustaja Topias Inkinen ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta. Inkinen siirtyy FC Lahteen yhteistyöseura Lahden Reippaasta. Inkinen on vasenjalkainen, 188-senttinen ja 20-vuotias toppari, joka pelasi päättyneellä kaudella Kakkosessa 17 ottelua. Hän iski pelaamissaan otteluissa myös kaksi maalia.

FC Kuusysin nappulakoulussa jalkapalloilun aloittanut Topias Inkinen kävi läpi lahtelaisen jalkapallopolun ja debytoi miesten peleissä Lahden Reippaan paidassa kaudella 2021. Viime kaudella Inkisen pelejä haittasi armeija, mutta loppukaudesta hän pääsi keskittymään pelaamiseen ja oli Reippaan avainpelaajia nousukarsintaan asti yltäneellä kaudella. Inkinen harjoitteli jo talven FC Lahden mukana ja nyt nuorukainen pukee innoissaan päällensä FC Lahden paidan.

– Olen todella innoissani. Monen nuoren unelmana on päästä kotikaupunkinsa edustusjoukkueeseen, joten fiilikseni on hyvä. Harjoitukset ovat olleet kovia, mutta olen saanut hyvää palautetta valmennukselta. Viime kausi oli minulle nousujohteinen, kun sain intin jälkeen pelituntuman ja tatsin takaisin. Sen jälkeen alkoi kulkea ja tein töitä sen eteen, että kehittyisin lisää, Inkinen aloittaa.

Tulevalla kaudella Inkisen unelmana siintää liigadebyytti, mutta hän tiedostaa, että sen saaminen vaatii paljon päivittäistä työtä. Inkinen haluaa tulevalla kaudella auttaa joukkuetta ja kehittyä pelaajana. Lahtelaisyleisöltä hän toivoo tuke, sillä Inkinen alleviivaa, että kannattajat ovat 12. pelaaja.

– Haluan, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta tulevalla kaudella. Tietysti haluan myös kehittyä ja pysyä ehjänä. Liigadebyytti olisi hienoa saada jo tänä vuonna, mutta sen eteen pitää tehdä paljon duunia. Toivottavasti mahdollisimman moni lahtelainen pääsee mahdollisimman moneen peliin, jotta saamme kannustusta. Kannattajat ovat kuitenkin se kuuluisa 12. pelaaja, josta saa lisävirtaa, Inkinen päättää.

Inkisen sopimuksen myötä FC Lahdella on koossaan 22 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Joshua Oluwayemi, Osku Maukonen, Anton Munukka, Pablo Andrade, Julius Tauriainen, Akseli Puukko, Daniel Koskipalo, Mikko Viitikko, Matias Vainionpää, Eemil Laamanen, Topias Inkinen, Eemeli Virta, Bubacar Djaló, Samuel Pasanen, Riku Selander, Tommi Jäntti, Viljami Jokiranta, Marius Könkkölä, Otso Koskinen, Colin Odutayo, Vilho Huovila ja Onni Hänninen.

FC Lahti aloittaa Liigacup-urakkansa lauantaina Turussa FC Interiä vastaan. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelusta. Liigacupin ensimmäinen kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 3.2. Mukkulan kuplassa Ekenäs IF:iä vastaan. Liigacupin liput ovelta 15 euroa, kausikortilla ilmainen sisäänpääsy. Osta kausikorttisi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen