Toni Lindberg jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahden nykyinen päävalmentaja Toni Lindberg jatkaa seuran miesten edustusjoukkueen luotsina myös tulevalla kaudella. Hän nousi päävalmentajaksi kesken kuluvan kauden ja sai Lahden heti lyhyeen voittoputkeen, jonka avulla lahtelaiset varmistivat sarjapaikkansa. Lindbergin sopimuksessa on optio myös kaudesta 2025.

Pelaajaurallaan liigassa rutinoitunut Toni Lindberg aloitti FC Lahden akatemiapolulla valmentamisen syksyllä 2018 ja on siitä asti ollut myös mukana miesten edustusjoukkueen valmennustiimissä. Lindberg lähtee rakentamaan ensi kautta hyvillä mielin. Hän haluaa, että lahtelaisten peliin tulee ensi kaudella vielä lisää vauhtia ja rohkeutta.

– Hyvillä mielin jatkan Lahdessa. Saimme loppukaudesta varmistettua sarjapaikan ja kehitettyä pelillistä ilmettämme. Emme halua luopua vauhdikkuudesta ja työnteosta seuraavallakaan kaudella. Analysoimme valmennustiimin kanssa ensin menneen kauden ja luomme raamit tulevan kauden pelillisiin asioihin. Pelaajahankinnat Lahden kokoiseen seuraan on iso prosessi, mutta haluamme pelaajilta työteliäisyyttä ja rohkeutta. Lähden innolla seuraavaan kauteen ja haluan olla rakentamassa vahvempaa ja rohkeampaa Lahtea. Haluan, että pelaajat näyttävät kentällä siltä, että lahtelainen yleisö haluaa tulla katsomaan pelejämme. Jo loppukaudesta kannattajien merkitys oli valtaisa, mutta meidän pitää ansaita jokaisessa ottelussa kotiyleisön tuki omalla tekemisellämme, Lindberg kertoo.

FC Lahden puheenjohtaja Mika Halttunen on positiivinen Lindbergin jatkon suhteen. Halttusen mukaan seura on tyytyväinen Lindbergin panokseen loppukaudesta, sillä tavoite sarjapaikan säilyttämisestä täyttyi. Seura haluaa antaa Lindbergille reilun mahdollisuuden viedä seuraa eteenpäin.

– Toni on osoittanut pätevyytensä ja intohimonsa jo usean vuoden ajan valmennustiimimme tärkeänä jäsenenä ja tietenkin nyt loppukauden positiivisen käänteen arkkitehtina. Suuntaamme siis hänen johdollaan kohti seuraavaa Veikkausliigakautta, jossa tavoitteemme on luonnollisesti parantaa peliämme ja sijoitustamme tästä vuodesta. Joukkueemme ensi kauden runko rakentuu jo hyvää vauhtia, Halttunen toteaa.

FC Lahti päättää kautensa Hiihtiksellä Ilvestä vastaan lauantaina 21.10. kello 15.00. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.