Teemu Penninkangas jatkaa Lahdessa – kolmas kerta toden sanoo

FC Lahti ja puolustaja, Wiitta OY:n kummipelaajana kuluneella kaudella toiminut Teemu Penninkangas ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Pitkänhuiskea pelaaja aloittaa yhteensä kolmannen ja toisen perättäisen kautensa Lahdessa. Yhteensä 29-vuotias ja 194-senttinen Penninkangas on pelannut 129 Veikkausliiga-ottelua.

Alavudella ja Seinäjoella jalkapallo-oppinsa saanut Teemu Penninkangas nousi liigaan Seinäjoen Jalkapallokerhon mukana, jossa hän oli mukana voittamassa myös Suomen mestaruutta. SJK:n jälkeen Penninkangas edusti myös Ilvestä ja FC Interiä, joissa hän saavutti myös europaikat. Ensimmäisen kerran puolustaja siirtyi Lahteen kaudeksi 2019 ja toisen kerran kuluvan vuoden keväällä. Välissä hän pelasi Irlannin pääsarjan Sligo Roversissa. Penninkangas jatkaa Lahdessa mielellään.

– Olen iloinen ja on hienoa, että saan jatkaa, ja vielä tutussa ympäristössä. On myös mukavaa, että kaikki selvisivät aikaisessa vaiheessa. Viime kausina olen mennyt aina uuteen seuraan ja siinä kestää aina hetki, että sopeutuu. Nyt kaikki on tuttua, eikä tarvitse käydä läpi alkusopeutumista, vaan pääsee heti töihin, Penninkangas aloittaa.

Kulunut kausi oli Penninkankaalle kaksijakoinen. Hän oli keväällä kovassa kunnossa niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta kesän loukkaantuminen katkaisi kauden. Syksyllä Penninkangas pääsi jälleen pelaamaan terveenä ja taisteli tiensä takaisin avauskokoonpanoon.

– Kulunut kausi jäi harmittamaan. Oma kroppani tuntui hyvältä ja olin henkisesti ja fyysisesti hyvässä iskussa. Loukkaantuminen katkaisi vireen ja olin koko kesän sivussa. Se, että pääsin loukkaantumisen jälkeen nopeasti iskuun, kertoo myös siitä, että olin kunnossa. Harmittaa, että jouduin olemaan sivussa niin monta ottelua kesällä. Kausi oli varsin kaksijakoinen ja siitä jäi paljon nälkää. Nyt pääsen valmistautumaan kauteen ajoissa ja lähden tulevaan kauteen luottavaisin mielin. Europaikan suhteen kolmas kerta toden sanoo, Penninkangas päättää.

Kolmannen kautensa FC Lahdessa aloittava Penninkangas on pelannut seuran paidassa yhteensä 44 virallista ottelua. Otteluista 40 on ollut liigaotteluita. Ainoan maalinsa hän on iskenyt SJK:n verkkoon kaudella 2019.

Penninkankaan jatkosopimuksen myötä FC Lahdella on koossaan ensi kaudelle kymmenen pelaajasopimusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala