Sunnuntain pelissä rikottiin ennätyksiä

Sunnuntaisessa FC Lahden ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan rikottiin ennätyksiä useaan otteeseen. Ensin Samuel Pasasesta tuli nuorin FC Lahden paidassa Veikkausliigassa debytoinut pelaaja ja ottelun toisella jaksolla Viljami Jokirannasta tuli puolestaan kaikkien aikojen nuorin virallisissa otteluissa pelannut FC Lahden pelaaja.

Avauskokoonpanossa ollut Samuel Pasanen oli FC Lahden nuorin Veikkausliigassa koskaan esiintynyt pelaaja. Pasanen debytoi virallisissa otteluissa jo talvella ja silloin hänestä tuli seuran nuorin virallisen ottelun pelannut pelaaja. Samuel ja Petri Pasasesta tuli myös FC Lahden kaikkien aikojen ensimmäinen liigassa kentällä esiintynyt isä-poika-pari. Sarjaotteluiden kaikkien aikojen nuorin debytantti oli myös Pasasen liigadebyytin jälkeen Ykkösessä kaudella 2011 debytoinut Matti Klinga.

Samuel Pasasen ja Matti Klingan ennätykset rikottiin kuitenkin jo sunnuntain ottelun toisella jaksolla. FC Lahti vaihtoi kentälle 16 vuoden ja yhden päivän ikäisen Viljami Jokirannan reilu puoli tuntia ennen loppua. Jokirannasta tuli samalla hetkellä nuorin FC Lahdessa virallisen ottelun, sarjaottelun ja Veikkausliiga-ottelun pelannut pelaaja. Vastikään lappeenrantalaisesta PEPO:sta Lahteen kahden ja puolen vuoden sopimuksella siirtynyt nuorukainen piti debyyttiään iloisena asiana.

– Oli todella siistiä tehdä debyytti. Vauhti ja tempo olivat ihan erilaisia, mihin olen tottunut. Olen aloittanut jalkapallon PEPO:ssa. Siellä oli hyvä kasvaa, sillä valmentajat ovat aina löytäneet minulle pelipaikan sopivalla tasolla. Jos pelipaikkaa ei ole löytynyt omasta ikäluokasta, niin valmentajat ovat löytäneet ja huomanneet pelipaikan vanhemmissa ikäluokissa. Ennätykset eivät kiinnosta, vaan peliaika. Haluan säännöllistä peliaikaa ja nyt teen vielä enemmän sen eteen töitä, Jokiranta alleviivaa.

Jokiranta ja Pasanen osallistuvat elokuun alussa Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Norjassa pelattavaan PM-turnaukseen. Myös Akseli Puukko ja Vilho Huovila ovat valittu Pasasen ja Jokirannan seuraksi maajoukkueeseen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen