Sinuhe-Statpack: FC Lahti – JäPS 28.6.22

FC Lahti ja Järvenpään Palloseura eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan virallisissa otteluissa. Toisaalta joukkueet kohtasivat toisensa talven ylimenokaudella Mukkulassa pelatussa harjoitusottelussa. Lahti siirtyi aikaisessa vaiheessa johtoon Arlind Sejdiun osumalla. Sejdiu osui myös toisen kerran ja Colin Ndabawedje, Aleksi Paalanen ja Kristian Yli-Hietanen osuivat 5-1-lukemiin päättyneessä ottelussa. JäPS:n ainokaisen iski Tony Lehtimäki.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 28.6. historian saatossa kaksi sarjaottelua. Molemmat ottelut on pelattu kotikentällä ja Lahti on niissä tappioton. Kaudella 2001 Lahti tasasi pisteet Niki Heleniuksen osumalla Atlantista vastaan ja kaudella 2012 Lahti nappasi Edgar Bernhardtin maalilla voiton Vaasan Palloseurasta. Entisistä pelaajista syntymäpäiviään tänään viettää Timi Lahti, joka täyttää 32 vuotta.

#2 Putki: Neljän ottelun maaliputkeen Cupissa ovat yltäneet tänä vuonna Macoumba Kandji ja Chinedu Geoffrey. Myös Rafael on yltänyt vastaavaan putkeen. Rafaelin putki alkoi kaudella 2005 ottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Lahti tippui välierässä TPS:lle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Seuraavana vuonna Rafael osui Cupissa peräjälkeen Herttoniemen Tovereiden, Rakuunoiden ja Atlantiksen verkkoon.

#3 Ennätys: FC Lahden kaikkien aikojen paras maalintekijä Suomen Cupissa on Rafael. Hän on viimeistellyt Lahden paidassa Cupissa yhteensä 19 osumaa. Toisena on Jonne Kemppinen 17 osumallaan. Nykypelaajista lähimpinä ovat Macoumba Kandji ja Chinedu Geoffrey, joilla molemmilla on nyt kuusi Cup-osumaa Lahden paidassa.

#4 Knoppi: JäPS:n päävalmentaja Osku Partonen on pelannut FC Lahden paidassa yhden ottelun Veikkausliigaa. Järvenpääläislähtöinen Partonen debytoi liigassa kaudella 2006 vierasottelussa Tampere Unitedia vastaan. Rafael oli vienyt Lahden ottelussa johtoon, mutta TamU tuli vielä ensimmäisen jakson aikana rinnalle ja ohi. Partonen vaihdettiin kentälle viimeiseksi kymmenminuuttiseksi Ville Taulon tilalle. Lahden kiri ei kuitenkaan onnistunut, vaan Jari Niemi iski päätöslukemiksi 3-1.

Entiset FC Lahden pelaajat vastustajan riveissä: Aleksi Ristola, Hassan Sesay (Osku Partonen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen