Sinuhe-Statpack: FC Lahti – FC Inter

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 67 kertaa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaikissa mahdollisissa kotimaisissa kilpailuissa, Ykkösessä, Ykköscupissa, Suomen Cupissa, Suomen Cupin karsinnassa, Liigacupissa ja Veikkausliigassa. FC Lahdella voittoja on kasassa 23, Interillä puolestaan 28. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet maalirikkaita. Kolmessa keskinäisessä ottelussa on tehty jopa seitsemän maalia. Yhteensä Lahti on upottanut 76 häkkiä ja Inter 96. Joukkueiden edellinen kohtaaminen syyskuussa 2020 päättyi Interin 3-0-kotivoittoon Anthony Annanin, Timo Furuholmin ja Benjamin Källmanin maaleilla.

#1 Tänä päivänä:

FC Lahti on historiansa saatossa pelannut 3.5. yhteensä yhdeksän sarjapeliä. Lahti on napannut viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kärsinyt kaksi tappiota. Interin Lahti on kohdannut 3.5. kolmesti. Kumpainenkin on voittanut yhden kohtaamisista ja kertaalleen pisteet on tasattu. Muut FC Lahden voitot ovat tulleet FC Hakasta, jonka Lahti on voittanut kahdesti ja kaudella 2011 FC Espoosta ja kaudella 2018 HJK:sta. FC Lahden parhaat maalintekijät 3.5. pelatuissa otteluissa ovat olleet Teemu Turunen ja Jussi Länsitalo. Toukokuun kolmantena päivänä syntymäpäiviä entisistä FC Lahden pelaajista viettää Igor Jovanović ja nykyisistä Daniel Koskipalo, jolle tulee mittariin 18 vuotta.

#2 Putki:

FC Inter on pelannut tappioitta viimeiset viisi keskinäistä kohtaamista. Edellisen kerran FC Lahti onnistui kaatamaan Interin vuoden 2019 Suomen Cup -karsinnassa. Tuolloin Filip Valenčič vei Kupittaalla Interin johtoon heti ottelun alussa. Lahtelaisten Jean-Christophe Coubronne tasoitti ottelun ensimmäisen jakson lopussa. Lahden voittomaali syntyi aivan toisen jakson lopussa ja se merkittiin lopulta Miro Tenhon omaksi maaliksi. FC Lahden edellinen liigavoitto Interistä on vuodelta 2017, jolloin Lahti nuiji vieraskentällä Interin Marko Simonovskin johdolla lukemin 6-1. Samalta kaudelta on myös Lahden edellinen kotivoitto, kun kolme pistettä jäivät Lahteen Stênion maalilla.

#3 Ennätys:

FC Lahden ja FC Interin välisissä otteluissa punakortti on heilunut usein. Eniten punakortteja joukkueiden keskinäisissä on napannut Interissä pelannut kreikkalaispeluri Petros Kanakoudis, joka katseli punaista kolmesti Lahtea vastaan. Kahdesti kaudella 2015 ja kertaalleen kaudella 2017. Kaikki Kanakoudisin kolmen kauden aikana saadut punaiset tulivat Lahtea vastaan ja koko pitkän uransa aikana hän on ottanut vain seitsemän punaista.

#4 Knoppi:

FC Lahden kapteeni Kari Arkivuo debytoi Veikkausliigassa tasan 20 vuotta sitten 3.5.2001. Arkivuo oli Hiihtiksellä pelatussa Inter-ottelussa Jari Pyykölän avauskokoonpanossa pelaten täyden ysikymppisen. Inter nappasi ottelusta täyden pistepotin matkaansa Turkuun Mats Gustafssonin ja Arístides Pertotin maaleilla.