Sinuhe-statpack: FC Lahti – FC Honka

FC Lahti ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 38 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä 11 ottelua ja yhtä monesti pisteet on tasattu. Espoolaiset johtavat maaleissa, sillä mastokaupungin pojat ovat iskeneet 46 maalia Hongan 59 osumaa vastaan.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 1997 Ykkösessä, jolloin päädyttiin maalittomaan tasatulokseen Lahden hallinnasta huolimatta. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä talvella Mukkulassa. Honka vei ottelun nimiinsä Niklas Pyyhtiän osumalla. Viimeinen joukkueiden virallinen keskinäinen ottelu on viime kauden toiseksi viimeiseltä kierrokselta. Honka meni onnekkaasti 2-0-johtoon Macoumba Kandjin rangaistuspotkulla ja Lahden omalla maalilla. Toisella jaksolla Lahti haki vimmatusti osumia, mutta ainoastaan Jasin Assehnoun osui pilkulta. Ottelun lopussa Hongan Rui Modesto ajettiin ulos telottuaan Assehnounia.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 22.5. neljä sarjaottelua. Lahti on hävinnyt kolmesti. Tappiot tulivat Tampere Unitedille, AC Allianssille ja MYPAlle. Lahden ainoa voitto on kaudelta 2018, jolloin lahtelaiset kaatoivat vieraskentällä IFK Mariehamnin. Kyseisenä päivänä lahtelaiset ovat osuneet maaliin vain kolmesti. Kaudella 2005 Tommi Kautonen osui Allianssin verkkoon ja 2018 maalintekijöinä toimivat Stênio ja Artjom Dmitrijev.

#2 Putki: FC Lahti on onnistunut kotikentällään hyvin Honkaa vastaan. Lahti on napannut neljästä edellisestä Lahdessa pelatusta Honka-ottelusta pisteitä. Edellisen kerran Honka on voittanut liigaottelun Lahdessa heinäkuussa 2013. Hongan Kastriot Kastrati iski ottelun ainoan maalin Jesse Jorosen selän taa pelin ensimmäisellä jaksolla. Joukkueiden nykyisistä miehistöistä mukana olivat Loorents Hertsi ja Hongan Dani Hatakka ja Henri Aalto.

#3 Ennätys: Lahtelaisen jalkapalloilun legendan Mikko Hauhian uran ainoa sarjaotteluissa tullut punainen kortti tuli ottelussa Honkaa vastaan. Hauhia vaihdettiin kentälle viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi Tommi Kautosen tilalle heinäkuussa 2006. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Hauhia rikkoi rangaistusalueella punaisen kortin arvoisesti ja Hermanni Vuorinen upotti pilkun. Lopulta Lahti hävisi ottelun 5-0.

#4 Knoppi: Toni Huuhka debytoi Veikkausliigassa FC Lahden paidassa kauden 2009 avausottelussa FC Honkaa vastaan. Huuhka oli avauskokoonpanossa Finnair Stadiumilla pelatussa pelissä ja iski ottelun avausmaalin vain kahdeksan peliminuutin jälkeen. Ottelu päättyi 2-2, kun Hongalta onnistuivat Hermanni Vuorinen ja Rami Hakanpää. Lahden toinen maali merkittiin Ville Koskimaan omaksi maaliksi.

Kuva: Taneli Okkonen