Sinuhe-statpack: FC Lahti – AC Oulu

FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhdeksän kertaa. Lahti on voittanut otteluista vain kaksi ja Oulu neljä. Myös maaleissa oululaiset johtavat 7-12. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja ottelut päätyivät kaikki tasan. Ainoastaan Oulussa pelatussa ottelussa nähtiin maaleja, kun ensin Macoumba Kandji vei Lahden johtoon ja Samu Alanko Zarta tasoitti ottelun loppupuoliskolla.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa saatossa 22.5. yhteensä viisi sarjaottelua. Kolmesta ensimmäisestä yrityksestä oli tuloksena tappiot Tampere Unitedille, AC Allianssille ja Myllykosken Pallolle. Voitot ovat tulleet kaudella 2018 IFK Mariehamnista Artjom Dmitrijevin ja Stênion osumilla ja viime kaudella FC Hongasta Pyry Lampisen osumalla. Lahden maaliero 22.5. pelatuissa otteluissa on 4-7. FC Lahden neljännen maalin on iskenyt kaudella 2005 Allianssin verkkoon Tommi Kautonen.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut viisi edellistä otteluaan AC Oulua vastaan voitoitta. FC Lahden edellinen voitto Oulusta tuli lähes 12 vuotta sitten. Drilon Shala vei sarjapaikastaan taistelevan Lahden johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Mika Nurmela tasoitti, mutta lahtelaiset kampesivat itsensä voittoon. Jari Litmasen saksipotkumaali toi Lahdelle edellisen voiton AC Oulua vastaan.

#3 Ennätys: Matti Klingan debyytistä tulee kuluneeksi toukokuussa 11 vuotta. Klinga debytoi Ykkösen ottelussa Porin Palloilijoita vastaan 30.5.2011. Hänestä tuli nuorin sarjaottelussa debytoinut FC Lahden pelaaja ja Klinga on sitä yhä. Samuel Pasanen ja Teemu Kettunen voivat rikkoa ennätyksen tänä vuonna. Itse ottelussa Klinga syötti kolme FC Lahden neljästä maalista. Drilon Shala iski hattutempun ja Jonne Kemppinen osui kertaalleen.

#4 Knoppi: Tasan 14 vuotta sitten Saviniemessä pelatussa MyPa-ottelussa MyPan maalintekijöinä toimivat lahtelaispelurit. Tuomas Kuparinen vei MyPan johtoon ensimmäisellä jaksolla. Niki Helenius korvasi Kuparisen toisen jakson alussa ja iski lopulta vajaa vartti ennen loppua 2-0-maalin. Ottelussa pääsi kentälle MyPan paidassa myös nykyisin FC Lahden valmennustiimiin kuuluva Toni Lindberg.

Kuva: Taneli Okkonen