placeholder

Santeri Hostikka sopimukseen FC Lahden kanssa

18-vuotias Santeri Hostikka on tehnyt yhden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen FC Lahden kanssa. Sopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Hostikka on ollut jo pidemmän aikaa Kuhnureiden testissä ja on harjoitusten lisäksi päässyt antamaan näyttöjä useammassa ottelussa. Erinomaiset näytöt johtivat lopulta sopimuksen syntyyn.

Hostikka itse on luonnollisesti hyvillä fiiliksillä tuoreen sopimuksen johdosta.

– Todella hyvät! Hyvä maku jäänyt treeneistä ja todella mukavaa olla joukkueen mukana, Hostikka iloitsee.

Viime kaudella Hostikka pelasi isossa roolissa PK Keski – Uusimaan paidassa kakkosdivisioonaa. Talvella vastassa on ollut rutinoituneita liigajoukkueita. Vauhti liigajoukkueita vastaan ei ole päätä huimannut, mutta parannettavan varaa löytyy silti.

– Peleissä on paljon kovempi tempo. On mennyt ihan hyvin, mutta vielä on todella paljon parannettavaa. Kun saa monia pelejä alle, tottuu siihen tahtiin paremmin, Hostikka sanoo.

Lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas on innoissaan saadessaan miehistöönsä Hostikan kaltaisen suurlupauksen.

– Todella mielenkiintoinen pelaaja! Harvinainen suomalainen laituri. Pallo ei hidasta miestä, vaan pystyy tekemään asioita täydessä vauhdissa. Suurin osa ratkaisuista on oikeita, eikä mitään koheltamista. Juonikas ja vauhdikas. Puolustuspelaamisen saloissa on vielä vähän tekemistä, ”Toke” kehuu.

– Omaa todella ison potentiaalin. Kaikki mahdollisuudet olla isossa roolissa meillä ensi vuonna. Harvoin valmentajana on noin innoissaan pelaajatyypistä, Korkeakunnas jatkaa.

Hostikka itse tiedostaa selkeästi vahvuutensa ja ne ominaisuudet, jotka kaipaavat vielä työstämistä.

– Tykkään kuljettaa ja tehdä pallon kanssa tempokuljetuksia. 1 vs 1 haastamiset on vahvuus. Heikkoudet ovat fysiikassa ja kuntopuolessa. Sitä ei ole vielä tehty niin paljoa, siinä on paljon parannettavaa, Hostikka näkee.

Nuorukainen tavoittelee peliaikaa liigapeleistä ennakkoluulottomalla asenteella.

– Uskon, että kun saa hyvän treenikauden alle ja tottuu tasoon, uskon että on ihan mahdollista saada paljon peliaikaa, Hostikka paaluttaa.

Kuhnurit ovat kokeneet viime kauteen nähden melkoisen nuorennusleikkauksen. Joukkueen sisällä vallitsee hyvä ilmapiiri ja ensi kauden vakaa tavoite on menestyä.

– Mielestäni joukkueessa on todella hyvä henki. Paljon nuoria ja kokeneempia pelaajia, hyvä sekoitus. Kaikki tietävät, mitä tehdä kentällä. Uskon, että pystytään menestymään ensi kaudella, Hostikka miettii.

Ensiaskeleet liigaympyröissä on vielä ottamatta, mutta tähtäin oman uran suhteen on asetettu korkealle.

– Tietenkin sitä haluaa ulkomaille jossain vaiheessa. Ensin pitää saada hyviä kausia alle Veikkausliigassa. Ei ulkomaille ole mikään kiire, mutta suhteellisen nopeasti, Hostikka kertoo.

Saapasmaa olisi mielekäs paikka harjoittaa jalkapalloilijan ammattia tulevaisuudessa.

– Italia olisi semmoinen paikka, mikä kiinnostaa ja mitä olen seurannut, Hostikka päättää.

Hostikan sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa kaksikymmentä pelaajasopimusta.