Petri Pasanen FC Lahden valmennustiimiin

FC Lahden edustusjoukkueen valmennustiimi täydentyy, kun Petri Pasanen liittyy FC Lahden valmennukseen. Kuluneella kaudella hän toimi FC Lahti C15 -joukkueen päävalmentajana. Pelaajana komean uran tehnyt Pasanen nousee ensikertaa valmentamaan aikuispelaajia.

Pasanen astuu uuteen rooliin innoissaan. Hän pitää työskentelyä kunnianhimoisen valmentajan, Ilir Zenelin alaisuudessa erittäin hienona. Pasanen kertoo oppineensa kuluneesta kaudesta paljon valmentamisen lisäksi myös itsestään ihmisenä.

– Tämä on neljäs sopimukseni tähän seuraan ja nyt minulle tulee uusi rooli. Tilanne on erinomainen ja on hienoa olla mukana. Istumme Ilirin kanssa ja katsomme kuviot vielä tarkemmin läpi ja tammikuussa hyppäämme hommiin. On hienoa päästä työskentelemään kunnianhimoisen valmentajan kanssa. Haluan auttaa valmentajia ja pelaajia eteenpäin. Aikuisten joukkueen valmentaminen on erilaista kuin C-junioreiden valmentaminen, mutta viime kausi oli positiivinen kokemus. Se kasvatti minua myös ihmisenä. On hienoa, että löysimme ajankäytön puolesta sopivan ratkaisun ja pystyn jatkamaan hommia myös TV:n puolella, Pasanen kertoo tyytyväisenä.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari on mielissään Pasasen liittymisestä osaksi seuran edustusjoukkueen valmennustiimiä. Heikari korostaa, että Pasasella on mittava kansainvälinen kokemus, joka saadaan nyt edustusjoukkueen käyttöön.

– Hienoa, että saamme Pasasen kansainvälisen kokemuksen myös edustusjoukkueen käyttöön. Hän teki hyvää työtä kuluneella kaudella junioreiden kanssa. Nyt löysimme sopivan mallin, jolla saimme Peetun mukaan. Tämä on erittäin hieno juttu seuralle, Heikari kertoo.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ottaa ilolla Pasasen mukaan valmennustiimiinsä. Zeneli kokee, että Pasasella on paljon annettavaa FC Lahden pelaajille kentällä ja sen ulkopuolella. Päävalmentaja kertoo, että valmennustiimin vahvistaminen ja kehittäminen parantaa kaikkea seuran tekemistä.

– Olen iloinen, että saamme kokeneen erikoismiehen vahvuuteemme. Pasasella on rutkasti kansainvälistä kokemusta pelaajana ja uskon, että hänellä on paljon annettavaa yksilöille. Etenkin nuoret pelaajat, jotka tähtäävät huipulle pääsevät oppimaan asioita Peetulta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pasanen tuo ehdottomasti lisäarvoa kaikkeen tekemiseemme ja hän rikastuttaa päivittäistä tekemistämme. On hienoa, että taustatiiminä pystymme ottamaan jälleen askeleen eteenpäin ja kehittämään toimintaamme, Zeneli iloitsee.

Kaikesta uudesta huolimatta jalkapalloon mahtuu myös surullisia asioita. Kim Suomisen äkillinen poislähtö kosketti Pasasta paljon. Hän haluaa ottaa osaa Suomisen läheisten suureen suruun.

– Vaikka omassa elämässä tapahtuu uusia asioita, valtasi mieleni tänään suru Kim Suomisen poislähdöstä. Suomalainen jalkapallo menetti yhden omistaan. Mieleeni jää viimeinen tapaaminen syksyllä Kupittaalla kentän laidalla kun hän persoonalliseen tyyliinsä tuli jakamaan ajatuksensa ja vaihtamaan kuulumiset. Otan osaa läheisten suruun, Pasanen sanoo hiljaa.

Katso Petri Pasasen tarkemmat mietteet uudesta roolistaan alla olevalta videolta.