Pelurin nurkkapöydässä -juttusarja alkaa

FC Lahden nettisivuilla alkaa uusi juttusarja, Pelurin nurkkapöydässä, jossa Lahden mediatiimin Miko Heikkinen laittaa lahtelaispelaajia ja -taustoja piinapenkkiin sukeltaen syvälle lahtelaisen jalkapallon uumeniin. Heikkinen pyrkii avaamaan mielenkiintoisia tarinoita henkilöiden takana ja tuomaan uusia näkökulmia lahtelaisille jalkapallon ystäville. Juttusarjan ensimmäinen osa ilmestyy jo tällä viikolla. 

Juttusarjan isän Miko Heikkisen suhde FC Lahteen on tiivis ja pitkä. Hän on toiminut seurassa erilaisissa mediatehtävissä jo kaudesta 2011 asti. Hänen mukaansa Lahti on usein haastajan asemassa ja pärjännyt paremmin kuin on odotettu. Heikkisen unelmana on nähdä kaikkien palasten loksahtavan Lahdessa täydellisesti kohdalleen, sillä Lahti kuuluu perinteisten jalkapallomenestyjien kartalle. 

– Olen ensimmäisen kerran käynyt FC Lahden pelissä 2004 papan kanssa ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Olen siitä asti seurannut FC Lahtea päivittäin ja se on minulle sydämen asia. Kaudella 2011 Lahti pelasi divarissa ja olin yksi niistä, jotka ottivat otteluennakot talkoilla haltuun. Olin tuolloin 16-vuotias. Seuraavana vuonna homma syveni ja olin jo kesätöissä seuralla. Se oli unelmahomma ja siitä asti olen ollut erilaisissa hommissa sosiaalisen median kanssa sekä tiedottajan ja mediapäällikön rooleissa. 

– Lahti on usein ollut altavastaaja, mutta seura on pärjännyt paremmin kuin on odotettu. Se sopii hyvin lahtelaiseen luonteeseen. Itse uskon siihen, että näemme hyvän vuoden, vaikka media tuleekin todennäköisesti arvioimaan joukkueen sarjataulukon huonommalle puolelle. FC Lahti on vakiinnuttanut paikkansa Lahden ykkösseurana. Seuralla on hieno yhteisö, kaupungissa pitkät perinteet ja ehkä joskus myös kunnossa oleva Kisapuisto. Uskon, että palasten loksahtaessa kohdilleen puhutaan kestomenestyjästä, Heikkinen tiivistää. 

Juttusarjan ensimmäinen osa tulee käsittelemään kesken viime kauden Lahteen tulipaloa sammuttamaan tullutta päävalmentaja Mikko Mannilaa. Heikkinen haluaa raottaa verhoa Mannilan ulkokuoren takaa. Heikkinen lupaa lähestyä henkilöiden tarinaa uusista näkökulmista ja tuoda pinnalle uusia asioita myös kentän ulkopuolelta. 

– Juttusarjassa pyrin avaamaan mielenkiintoisia tarinoita ja uusia näkökulmia FC Lahteen liittyvistä henkilöistä. Ensimmäisessä osassa raotetaan vähän Mannilan verhoa. Haluan lähestyä erilaisia persoonia ja tarinoita uusista, mielenkiintoisista kulmista ja tuoda uusia asioita lukijoiden iloksi, Heikkinen avaa.

Sporttiravintola Pelurissa on kaupungin virallinen kisastudio jo Liigacupin otteluista alkaen. Kausikorttia vilauttamalla etuja Pelurin tiskiltä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Miko Heikkinen