FC Lahden ottelutapahtumat kehittyvät – uutuutena perhelippu

FC Lahden ottelutapahtumaa on jälleen kehitetty tulevalle kaudelle, jotta ottelukokemus Lahden stadionilla paranisi entisestään. Ottelutapahtuman sapluunan peruskaava pysyy ennallaan ja otteluliput myy Tiketti. Yksi merkittävimmistä uutuuksista on paljon toivottu perhelippu, joka maksaa 40 euroa ja sisältää sisäänpääsyt kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Stadionille saapuminen on helppoa, sillä Lahden stadion sijaitsee erittäin lähellä keskustaa. Lisäksi stadionin vieressä on kaupunkipyörän Mankelin asema. Stadionin parkkipaikat ovat tilavat ja VIP-pysäköinti löytyy tuttuun tapaan stadionin yläparkkipaikalta.

Lippuja saa myös stadionin lippukioskeista. Avoimet otteluliput tulee vaihtaa päivän ottelulippuun ennen sisäänkäyntiä lippukioskilla. Sisäänkäynti tapahtuu viime vuoden tapaan molemmista päädyistä. Lisäksi VIP-sisäänkäynti löytyy stadionin keskeltä yläparkkipaikalta. Vieraskannattajien sisäänkäynti on myös stadionin kaupungin puoleisessa päädyssä. Sisäänkäynneillä on turvatarkastus. Tänä vuonna otteluissa on myös narikka, joka löytyy noudettavien lippujen kioskista yläparkkipaikan läheisyydestä. Narikkaan tulee jättää esimerkiksi pitkät sateenvarjot, juomapullot ja jalkapallot. Narikka on vartioitu koko pelin ajan. Tutustuthan kiellettyihin esineisiin tästä.

Stadionin ruokapalveluita on jälleen kehitetty. Merosen ja lihapiirakan lisäksi otteluissa on tarjolla vaihtuvia paikallisia ruokapalveluita. Talvella suoritetun kyselyn perusteella myös kasvisvahtoehtoja on lisätty. Ruoka- ja juomapalvelut löytyvät katsomon takana olevalta palvelualueelta. Ensimmäisissä otteluissa on tarjolla Subwayn maittavia patonkeja. Stadionilla syntyvän jätteen määrää on pyritty vähentämään entisestään ja syntyvän jätteen lajitteluun kiinnitetään huomiota entistä enemmän.

VIP-katsomo löytyy sektorista A4. Junnufanikatsomo on sektorissa A5. Kotikannattajat ovat sijoitettu jälleen sektoreihin A7 ja A8 ja vieraskannattajille on varattu sektorit A1 ja A2. Opastusta stadionilla on pyritty parantamaan. Stadionin äänimaailmaan on luvassa myös pieniä uudistuksia.

Otteluita on pyritty myös teemoittamaan. Ensimmäinen Lahdessa pelattava kotiottelu keskittyy perheisiin ja perheen pienimmille on luvassa palvelualueella erilaisia aktiviteetteja. Viime kesällä suuren suosion saaneet Subsoccerit ovat jälleen yleisön käytettävissä koko ottelutapahtuman ajan. Junnufanipasseihin saa jälleen leimoja fanituotepisteeltä ja junnufanikatsomon vetäjältä.

Jätteen vähentämiseksi FC Lahti luopuu paperisista käsiohjelmista. Käsiohjelma löytyy yhä sähköisenä ja palvelualueella on QR-koodeja, joilla pääsee suoraan käsiohjelmaan. Lisäksi kyselyssä toiveena ollut kokoonpanolista tulee palvelualueelle eri pisteisiin, josta on helppo napata kuva pelaavien joukkueiden kokoonpanoista.

Tervetuloa FC Lahden matseihin kokemaan lahtelaisia elämyksiä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola