OTTELURAPORTTI: VPS hyödynsi paikkansa ja vei pisteet Vaasaan

FC Lahti kärsi 2–0-tappion syksyisessä Hiihtiksen illassa Vaasan Palloseuralle. Vierailijoilta osuivat Joonas Vahtera ja Juhani Pikkarainen. Tappio tukaloitti lahtelaisten asemaa sarjataulukossa entisestään, sillä ulos karsijan paikalta kumpaankin suuntaan on matkaa yhdeksän pistettä, kun sarjapelejä on jäljellä kolme.

Kotijoukkue FC Lahti hallitsi ottelun alkua näennäisesti ja liikutti palloa etsien aukkoja Vaasan Palloseuran tiiviistä puolustusmuodosta. Vartin kohdilla Altin Zeqiri katkaisi syötön ja pelasi itsensä vetopaikkaan. Vepsun maalilla pelannut Oskari Forsman torjui kuitenkin Zeqirin yrityksen.

Pelin edetessä myös vaasalaiset heräsivät. Hieman ennen jakson puoliväliä Tyler Reid leikkasi laitapakin tontilta sisään ja ampui tulisesti. Antonio Reguero torjui vaivoin pallon eteensä ja paikalla oli ensimmäisenä Joonas Vahtera. Hän siirsi paluupallon maaliin ja vei vierailijat johtoon.

Hetkeä myöhemmin VPS sai tukun erikoistilanteita, joissa se pääsi käyttämään hyväkseen kookkaita pelaajia. Toinen kulmapotku peräjälkeen tuotti tulosta. Vahtera antoi kierteisen pallon ja Juhani Pikkarainen nousi pelaajasumasta korkeimmalle. Pikkaraisen pusku painui Lahden verkkoon ja Vepsu tuplasi johtonsa. Samoissa lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toisen jakson alussa Vepsu sai vielä luotua maalipaikkoja, mutta Reguero oli hereillä ja otti muutaman tärkeän kopin. Hiljalleen VPS vetäytyi kuoreensa ja tiputti puolustuslinjansa alas. VPS sai vielä vastahyökkäyksiä ja parhaat paikat tulivat juuri kentälle tulleelle Roni Huddille. Loorents Hertsi, Arian Kabashi ja Reguero selvittivät tilanteet.

Aivan ottelun lopussa Teemu Penninkangas ja Onni Hänninen saivat punnerrettua vielä vaarallisen laukauksen, mutta pallo kimposi vaasalaispuolustuksen kautta kulmapotkuksi. Kun Lahti ei onnistunut maalinteossa, matkasivat pisteet Vaasaan lukemin 2–0.

Ottelun jälkeen FC Lahden Altin Zeqiri oli erittäin pettynyt lopputulokseen. Hän myönsi, että lahtelaiset eivät luoneet uhkaa vaasalaisten maalille. Zeqiri kuitenkin sanoi, että joukkueella on kolme peliä aikaa saada peli kuosiin ennen todennäköistä karsintaa.

– Meillä on aika huono tilanne. Meillä on kolme peliä jäljellä ja siinä ajassa meidän pitää saada peli kuntoon. Meillä on paljon asioita, jotka pitää tehdä paremmin. Me emme olleet vaarallisia, emmekä luoneet missään vaiheessa uhkaa vastustajan maalille, emmekä saaneet maalipaikkoja. Päästimme kaksi helppoa maalia ja silloin on vaikea voittaa otteluita, Zeqiri summasi.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila summasi pelin lyhyesti. Hänen mukaansa Lahti hävisi ottelun ensimmäisellä jaksolla kahteen huonosti puolustettuun tilanteeseen. Zeqirin tavoin Mannila manasi maalipaikkojen puutetta.

– Hävisimme ottelun ensimmäisellä jaksolla kahteen heikkoon boksipuolustamistilanteeseen. Tiesimme, että vastustajalla on kokoa ja osaamista erikoistilanteissa, emmekä selvinneet siitä kuivin jaloin. Hyökkäyspäädyssä emme luoneet uhkaa, emmekä luoneet tarpeeksi maalipaikkoja. Toisella jaksolla emme edes toimittaneet palloa määrätietoisesti boksiin, vaikka saimme miehitettyä sitä. Synkät on fiilikset. Seuraava ottelu tulee nopeasti ja raaka työ jatkuu, Mannila totesi.

Seuraavaksi FC Lahden ohuen ohut taistelu suorasta säilymisestä jatkuu jo sunnuntaina Oulussa AC Oulua vastaan. Seuraava kotiottelu ja samalla haastajasarjan viimeinen ottelu on sunnuntaina 16.10. Helsingin IFK:a vastaan.

Reguero; Hertsi (68′ Hänninen), Kabashi (v), Penninkangas, Memolla (46′ Christofi (v)); Lampinen (46′ Heinonen), Virta (v), Sejdiu (83′ Koskipalo), Klinga, Zeqiri; Geoffrey (46′ Kandji)

Kuva: Lauri Ilola