Otteluraportti: Vaikeuksien kautta puolivälieriin

FC Lahti nappasi jatkopaikan Suomen Cupissa, kun se kaatoi sateisella Hiihtiksellä Kakkosen kärkijoukkueisiin lukeutuvan Atlantis FC:n lukemin 4-2. Chinedu Geoffrey osui kahdesti ja kotijoukkueen muista maaleista vastasivat Albion Ademi ja Macoumba Kandji. Vierailijoilta osuivat Charles Katashira ja Mustapha Coker.

FC Lahti nappasi ottelun hallinnan heti alussa ja loikin muutaman puolittaisen maalipaikan. Macoumba Kandji löysi Arlind Sejdiun rangaistusalueelta ja Sejdiu ampui tulisesti. Atlantiksen kokenut maalivahti, MM-kisoissakin ollut Sammy Ndjock torjui. Myös Hysen Memollan vapaapotku pysähtyi Atlantis-vahtiin.

Jakson puolivälissä Atlantis onnistui. Charles Katashira syötti keskelle ja jatkoi itse liikettään. Chijioke Ibekwe jatkoi pallon taidokkaasti linjan taa, jossa Katashira oli vapaana. Lopulta Katashira nosti pallon yli vastaan maaliltaan tulleen Joona Tiaisen ja vei vierailijat johtoon.

Jakson lopussa Lahdella oli vielä kaksi maukasta maalipaikkaa. Ensin Sejdiu ja Kandji löysivät toisensa, mutta senegalilaiskärjen nosto meni niukasti yli maalin. Hetkeä myöhemmin Albion Ademin vapaapotku oli menossa kohti yläkulmaa, mutta Ndjock sai käsiään väliin. Näin ollen tauolle siirryttiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Toiselle jaksolle Lahti vaihtoi kentälle lisää hyökkäysvoimaa ja se kannatti. Neljännellä minuutilla Memolla keskitti tarkasti ja juuri kentälle tullut Chinedu Geoffrey jatkoi taidokkaasti pallon maaliin. Lahti lisäsi maalin jälkeen painetta, mutta Atlantis käytti toisen maalipaikkansa jälleen tehokkaasti. Mauro Severino löysi keskeltä Mustapha Cokerin, joka ampui pallon rangaistusalueen rajalta tarkasti alakulmaan.

Lahti kuitenkin kuittasi Atlantiksen johto-osuman minuuttia myöhemmin. Memollan keskitys oli tulossa Kandjille, mutta Santeri Suutari kaatoi lahtelaisen. Pallo vietiin pilkulle ja Kandji upotti itse rangaistuspotkun tasoittaen ottelun.

Reilu viisi minuuttia edellisestä Lahti osui taas. Memolla syötti rangaistusalueen sisälle Ademille. Laitaväkkärä kääntyi ja ampui Lahden ensikertaa johtoon. Ottelun päätöslukemat 4-2 iski viimeisellä kymmenminuuttisella Geoffrey. Eemeli Virta vapautti hänet upealla oivalluksellaan ja nigerialaiskärki kiersi Atlantis-vahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Näin ollen FC Lahti eteni Cupissa puolivälieriin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli erittäin pettynyt joukkueensa ensimmäiseen jaksoon. Hän kuitenkin totesi, että minimitavoitteena ollut voitto tuli. Zenelin mukaan joukkuetta vaivasi kurittomuus.

– Voitto tietysti oli tärkein. Ensimmäisellä jaksolla meidän kurinalaisuutemme oli katastrofi. Teimme liikaa virheitä ja pelaajat eivät noudattaneet roolejaan. Ei putkimieskään hoida sähkömiehen hommia. Toisella jaksolla saimme hyvin rakennettuja maaleja ja onnistumisia, joista olen iloinen. Seuraava ottelu tulee olemaan jälleen kova, mutta tämä on meille tärkeä kilpailu ja haluamme mennä siinä päätyyn asti, Zeneli linjasi.

Cupin puolivälierässä FC Lahti kohtaa Ykkösessä pelaavan Järvenpään Palloseuran, joka kaatoi AC Oulun. Liigassa lahtelaiset matkaavat lauantaina 18.6. Ilveksen vieraaksi.