Otteluraportti: Tyrmäys Hietalahdessa

FC Lahti pelasi historiansa ensimmäisen kotiottelun Vaasassa

FC Lahti ei saanut hyödynnettyä kotiedun tuomaa etua ottelussa VPS:ää vastaan. Vierailija Vaasan Palloseura oli tyly voittaen kamppailun lukemin 5-0 (3-0). Illan kamppailun jälkeen FC Lahti on pelannut kotiottelun kolmessa eri lahdessa: Lahdessa, Pajulahdessa ja Hietalahdessa.

Ennen ottelua kaiken piti olla kunnossa. Pelaajat olivat terveitä, valmennusjohto oli terveenä. Ainoa, josta oli huolta, oli hiihtostadionin nurmi. Tai siis lumen alta joskus ehkä nurmeksi kasvava epämääräinen ruskea alusta aiheutti huolta. Loppu on kaikkien tuntemaa historiaa, ja FC Lahti päätyi pelaamaan olemassaolonsa ensimmäisen kotiottelunsa Vaasassa, jonne aikoinaan rakennettiin hieno ja säänkestävä jalkapallostadion.

Joona Tiainen oli voimaton vaasalaisten vyöryessä maalille.

Vaikeaksi povattu vierasreissu omaan kotiotteluun vaikeutui ennen ensimmäistäkään pelattua minuuttia. Ensin Teemu Penninkangas putosi kokoonpanosta ja alkuverryttelyssä myös Martinos Christofi joutui vetäytymään loukkaantumisen vuoksi.

Kamppailun alussa VPS otti hallinnan ja pystyi värkkäämään suhteellisen nopeasti avausmaalin. FC Lahden iltama synkkeni entisestään, kun pallon tielle heittäytynyt Juho Pirttijoki sai käsivirheestä suoran punaisen kortin. Tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta VPS teki toisen maalin. Runsaslukuisen vieraskannattajajoukon riemuksi VPS teki vielä kolme lisäosumaa hurvitellen hulppeaan viiden maalin voittoon.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli pysyi ottelun jälkeen tyynenä, vaikka edeltäneiden tuntien aikana sattui ja tapahtui yhtä sun toista.

-Kolme pistettä menetettiin, tuli turpaan, lukemat on isot ja eko otti osumaa. Tämä opetti kokonaisvaltaisesti meitä kaikkia. Totta kai harmittaa ja tämä satuttaa kovasti, mutta tästä alemmas ei voida vajota ja tästä suunta on ylös, Zeneli vannoi.

Zeneli myönsi sekavan ruljanssin olleen raskas pala purtavaksi. Siitä huolimatta päätä ei paineta pensaaseen, eikä mihinkään muuhunkaan.

-Raskasta oli. Varmaan hyvin kuvaa tätä se, että lämmittelyssä Martinosin takareisi revähti ja vaikutus oli iso. Minkään taakse ei mennä, katsomme eteenpäin ja reflektoidaan tämä peli. Otetaan tästä oppia ja käännetään laiva, Zeneli linjasi.

Kokoonpano: Tiainen, Kouassavi-Benissan, Zeqiri, Klinga (Köse 60’), Virta, Lampinen (Sejdiu 46’), Pirttijoki, Memolla, Ademi, (Hertsi 57’) Christofi, Kandji (Geoffrey 46’)

Ottelu oli Berat Köselle ensimmäinen Veikkausliigassa.
Varoitukset: Memolla, Hertsi.

Ulosajo: Pirttijoki.

Teksti & kuvat: Lauri Ilola