Otteluraportti: Tolppalaukaus ei riittänyt pisteille KuPS:a vastaan

FC Lahti avasi Lahdessa pelattujen kotiotteluiden kauden niukalla tappiolla Kuopion Palloseuralle. Tiukan kamppailun loppulukemiksi kirjattiin KuPS:n 1-0-voitto. Ottelun ainokaisen viimeisteli vierailijoiden Jānis Ikaunieks.

Sarjakärjessä oleva KuPS aloitti ottelun vahvasti ja iskikin vartin kohdalla ottelun avausmaalin. KuPS-kapteeni Henri Toivomäki syötti ovelan syötön ja Jānis Ikaunieks liukui palloon. Pallo muutti riittävästi suuntaa ja FC Lahden maalilla torjunut Antonio Reguero oli yllätetty.

Ensimmäisen jakson lahtelaispaikat jäivät vähiin, sillä KuPS puolusti erittäin tiiviisti. Lahden paras paikka tuli Eemeli Virralle, jonka tulinen veto meni niukasti yli. Toisessa päässä puolestaan Reguero torjui Toivomäen laukauksen ja näin ollen tauolle mentiin kuopiolaisten 1-0-johdossa.

KuPS aloitti myös toisen jakson vahvasti. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen vierailijoiden Joona Veteli ampui kovan vedon yläputkeen. Jatkotilanteesta Tim Väyrynen siirsi pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi ja näin ollen Lahti selvisi säikähdyksellä.

Lahti paransi jakson edetessä otteita, mutta aivan viimeinen silaus puuttui. Lisäajalla Virta toi pallon hyvin ylös ja syötti Pyry Lampiselle. Lampinen kääntyi ja ampui suoraan pystytolppaan. Irtopallossa oli ensimmäisenä Albion Ademi, mutta väkkärän laukaus karkasi ohi maalin. Näin ollen pisteet matkasivat Kuopioon.

Ottelun jälkeen keskikentällä täyden ysikymppisen urakoinut Virta oli erittäin pettynyt. Hän myönsi ensimmäisen jakson olleen lahtelaisille vaikea. Toisella jaksolla kotijoukkue paransi, mutta Virran mukaan viimeiseltä kolmannekselta puuttui nälkä.

– Ensimmäinen jakso varsinkin oli vaikea. Emme pelanneet maata pitkin. Paransimme toisella jaksolla ja pelasimme rohkeammin ja huomasimme, että ei vastustaja ollut ylivoimainen. Saimme ehkä toisella jaksolla paremmat paikat. Meidän pitää vain olla vielä nälkäisempiä ja raapia ne tehot, Virta summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen pettynyt. Hänen mukaansa ensimmäisellä jaksolla Lahti oli välillä liian leveällä ja välillä liian kapealla. Zeneli myönsi, että KuPS piti lahtelaiset hyvin poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

– Olimme ensimmäisellä jaksolla välillä liian leveällä ja välillä liian kapealla. Pääsimme toisella jaksolla hieman peliin kiinni ja skarppasimme. KuPS hallitsi pelin ja voitto. KuPS piti meidät todella hyvin poissa maalipaikoilta ja he puolustivat erittäin hyvin sekä pallollisesti ja ilman palloa, Zeneli summasi.

Ravintola Mamma Maria palkitsi ottelussa kotijoukkueen nälkäisimmän pelaajan. KuPS-ottelussa palkinnon voitti Eemeli Virta.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi kotikentällä FC Hongan. Ottelu pelataan viikon päästä perjantaina 29.4. Lahden stadionilla.

FC Lahti:

Reguero; Memolla, Penninkangas, Emsis (v), Kouassivi-Benissan; Sejdiu (58′ Lampinen), Virta, Heinonen (74′ Klinga), Ademi (v); Zeqiri, Kandji (v) (58′ Geoffrey)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola