OTTELURAPORTTI: Puolimatkan krouvissa tasatilanteessa

FC Lahti ja Turun Palloseura avasivat liigakarsinnat Turussa tasapelillä. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1–1. Lahdelta maalinteossa onnistui Loorents Hertsi. TPS:n maalista vastasi Roope Pakkanen. Otteluparin toinen osa pelataan sunnuntaina Lahden stadionilla.

FC Lahti tuli otteluun pirteästi ja kotijoukkue Turun Palloseura joutui puolustuskannalle. TPS kuitenkin puolusti tiiviisti, eikä huippupaikkoja Chinedu Geoffreyn nostoyrityksen lisäksi nähty. Lahden maalilla pelannut Antonio Reguero oli koko jakson ajan työttömänä.

Lahti onnistui hyödyntämään hallintansa hieman jakson puolivälin jälkeen. Kevin Kouassivi-Benissan syötti keskelle Eemeli Virralle. Keskikenttämies jatkoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan linjan taa, jonne kirmasi Loorents Hertsi. Lahtelaisväkkärä pääsi tälläämään pallon suoraan ilmasta maaliin ja Lahti siirtyi johtoon. Maalin jälkeen TPS sai hieman parempaa otetta, mutta tauolle lähdettiin lahtelaisjohdossa.

Toiselle jaksolle turkulainen kotijoukkue tuli vahvasti ja TPS nappasi ottelun hallinnan itselleen. Lahti piti pitkään Palloseuran poissa maalipaikoilta, mutta lukuisat erikoistilanteet tuottivat hiljalleen tulosta. Reilu vartti ennen loppua Kasper Hämäläinen toimitti pallon Lahden rangaistusalueelle. Juho Pirttijoki onnistui blokkaamaan ensimmäisen laukauksen, mutta pallo kimposi suoraan Roope Pakkaselle, joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Maali toi Tepsille lisää rohkeutta ja turkulaiset pystyivät luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Jesper Karlsson ampui kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Reguero sai torjuttua pallon kulmaksi. Reguero venyi myös Albijon Muzacin komean saksipotkun tielle. Näin olleen toiseen osaotteluun lähdetään kutkuttavassa 1–1-tasatilanteessa.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila totesi ottelun jälkeen, että kamppailu oli odotetunlainen. Mannilan mukaan Lahti puolusti ensimmäisen jakson hyvin, mutta toisella jaksolla TPS sai otetta. Päävalmentaja odottaa samanlaista kamppailufutista myös sunnuntaille.

– Tässä ollaan nyt puolivälin krouvissa. Ottelu oli juuri odotetunlainen ja täynnä kamppailua pallosta. Ensimmäisellä jaksolla puolustimme todella kompaktisti. Toisella jaksolla Tepsi sai erikoistilanteiden kautta luotua paikkoja ja yksi huonosti puolustettu tilanne maksoi maalin. Uskon, että sunnuntain matsi ei paljon eroa tästä ja näemme myös Lahdessa kaksinkamppailufutista, Mannila summasi.

Sunnuntain ottelun voittaja pelaa ensi vuonna liigassa. Mikäli ottelu on yhä tasan 90 minuutin jälkeen, haetaan ratkaisu jatko-ottelulla ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailulla.