OTTELURAPORTTI: Pisteet jäivät haaveeksi

FC Lahti kärsi 1–0-tappion Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella FC Hakalle. Hiihtiksellä pelatun tasaisen ottelun ainokaisen iski vierailijoiden Oliver Whyte. FC Lahden ottelut jatkuvat alemmassa loppusarjassa.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja laituri Altin Zeqiri oli pelipäällä. Zeqiri pääsi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kertaalleen kokeilemaan, mutta FC Haka selvisi. Haka pelasi uhrautuvasti ja Lahti sai useamman kulmapotkun. Jakson puolivälissä Juho Pirttijoki puski Dennis Salanovićin kulmasta, mutta vierailijoiden Aatu Hakala liimasi pallon.

Vierailijoiden tähtipelaaja Lee Erwin pysyi hyvin lahtelaisten pihdeissä, mutta kertaalleen Erwin alusti paikan Logan Rogersonille. Joona Tiainen kuitenkin torjui. Aivan jakson lopussa Lahti oli vielä lähellä siirtyä johtoon. Zeqiri tälläsi kulman jälkitilanteesta vastapalloon, mutta pallo kimposi yläputken kautta yli maalin. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Myös toisella jaksolla Lahti aloitti hyvin. Noin vartin pelin jälkeen Zeqiri riisti päätyviivalla ja pelasi pallon nopeasti maalin edustalle. Chinedu Geoffrey osui palloon, mutta Hakan puolustus ja Hakala saivat siivottua tilanteen onnekkaasti kulmapotkuksi. Toisessa päässä puolestaan Tiainen nollasi Erwinin yrityksen.

Lahti hallitsi peliä entistä selkeämmin ottelun loppua kohden. Haka kuitenkin iski kesken lahtelaisten painostuksen. Tino Purme nosti pallon linjan taakse ja Oliver Whyte teki liikkeen puolustuksen selustaan. Hän pääsi ampumaan vapaasti ja vei Hakan johtoon. Maalin jälkeen Lahti painosti, mutta ei saanut kuparista rikki. Näin ollen pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

Ottelussa debyytin tehnyt lahtelaishyökkääjä Onni Hänninen iloitsi debyytistään. Hänninen oli kuitenkin pettynyt ottelun lopputulokseen. Hän harmitteli joukkueen viimeistelyä ja alleviivasi, että asia pitää korjata viimeisissä otteluissa.

– Oli hienoa tehdä debyytti kotiyleisön edessä. Tappio jätti kuitenkin karvaan maun. Meiltä puuttui viimeistely ja se pitää saada korjattua loppukaudeksi. Peli oli tasainen. Hakalla ei juurikaan ollut maalipaikkoja, mutta me annoimme sitten yhden paikan ja he käyttivät sen, nuorukainen harmitteli.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt ottelun lopputulokseen. Mannilan mukaan pallo olisi voinut aivan hyvin pomppia myös Lahdelle. Luotsi antoi kunniaa Hakalle hyvästä kaudesta.

– Ottelu oli aika tyypillinen yhden maalin ottelu. Puolustimme tarpeeksi hyvin, jotta pystyimme taistelemaan voitosta. Yksi nukahdus kuitenkin meille tuli ja Haka rankaisi siitä. Haka on huippujengi ja teimme heidän pelaamisen vaikeaksi. Pallo ei kuitenkaan pomppinut meille tänään. Taistelu kuitenkin jatkuu. Tarvitsemme jokaisen pisteen ja otamme yhden pelin kerrallaan. Meidän pitää työmäärällä antaa itsellemme mahdollisuus taistella voitoista, Mannila summasi.

Ottelun Mamma Marian nälkäisimmäksi pelaajaksi valittiin Loorents Hertsi.

FC Lahti on runkosarjan päätteeksi karsijan paikalla. Ero edellä olevaan Vaasan Palloseuraan on neljä pistettä. Lahtelaisten pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa. Alemman loppusarjan ohjelma julkaistaan lähipäivinä.

FC Lahti:

Tiainen; Kouassivi-Benissan (62′ Memolla), Pirttijoki (v), Kabashi (v), Hertsi (v) (83′ Heinonen); Salanović (83′ Hänninen), Klinga (v), Virta, Zeqiri; Geoffrey (v), Kandji (62′ Lampinen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola