OTTELURAPORTTI: Pirteä esitys Honkaa vastaan ei riittänyt pisteille

FC Lahti kärsi Liigacupin avausottelussa tappion FC Hongalle. Lahden pirteästä suorituksesta huolimatta espoolaiset veivät pisteet mukanaan lukemin 2—0. Ottelun molemmat maalit viimeisteli Jonathan Muzinga.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja FC Lahden kärjessä pelannut Irfan Sadik pääsi jo ensimmäisellä minuutilla ampumaan vaarallisesti. Tulosta ei kuitenkaan tullut, vaikka Lahti otti jakson edetessä ottelun selvemmin haltuunsa. Sadikin lisäksi puolittaisen maalipaikan sai Eemeli Virta, mutta lahtelaisten vedot menivät niukasti ohi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen FC Honka iski tyhjästä. Lahden sivurajaheitto kimpoili onnekkaasti Lucas Kaufmannin selän kautta Jonathan Muzingalle. Espoolaishyökkääjä karkasi läpi ja upotti tarkasti vieraat 1—0-johtoon. Loorents Hertsin lisäajan paikasta huolimatta tauolle mentiin vieraiden johdossa.

Lahti sai myös toisen jakson alussa maalipaikan. Virta ja Zeqiri pelasivat nätisti yhteen ja Zeqiri leikkasi sisään. Laiturin tulinen kuti lähti rangaistusalueen rajalta ja pysähtyi lahtelaisten epäonneksi yläputkeen.

Honka tuplasi johdon heti perään. Lahtelaisten keskikentän pallonmenetys kostautui ja Lucas Kaufmann pääsi keskittämään. Matala pallo tuli Lahden maalinedustalle ja Muzinga pääsi tökkäämään pallon toistamiseen lahtelaisten maaliin.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet pyöräyttivät vaihtorulettinsa ja peli kääntyi vielä vahvemmin Lahdelle. Noin 20 minuuttia ennen loppua vahvasti sisään tullut Akseli Puukko keskitti ja Onni Hänninen tuikkasi tolppaa hipoen ohi. Sama kaksikko järjesti myös muutaman muun maalipaikan, mutta tulos jäi puuttumaan. Myös Asaad Babiker pääsi muutamaan maalipaikkaan.

Lahden hyökätessä riskillä sai vierailija vielä yhden paikan. Jerry Voutilainen pääsi ampumaan läheltä. Lahtelaiskassari Marin Ljubić kuitenkin liimasi tulisen kudin helposti. Näin ollen pisteet matkasivat Espooseen lukemin 2—0.

Erinomaisesti sisään vaihdosta tullut laitapuolustaja Akseli Puukko oli ottelun jälkeen tyytyväinen otteisiinsa. Hän näki, että Honka onnistui rokottamaan kovalla prosentilla Lahden virheistä. Puukko kuitenkin löysi omaan peliinsä kehitettävää. Maajoukkueessa viikolla ollut Puukko ei ollut kerennyt harjoittelemaan viikolla FC Lahden kanssa.

– Omasta mielestäni itselläni meni ihan hyvin. Pääsin hyvin peliin sisään ja pääsin käyttämään omia vahvuuksiani. Pelasimme koko pelin hyvin, mutta teimme pieniä virheitä ja Honka rankaisi niistä. Tulimme eilen maajoukkuereissusta, mutta jaloissa ei painanut yhtään. Tulevaisuudessa minun pitää vielä kehittää puolustuspelaamistani, sillä vastaan tulee nopeampia kavereita, Puukko analysoi.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt ottelun tulokseen ja kahteen päästettyyn maaliin. Mannilan mukaan alkuvuodesta harjoitellut asiat kuitenkin näkyivät ajoittain hyvin kentällä. Tappiosta huolimatta päävalmentaja oli tyytyväinen ottelun antiin.

– Tietysti tulos ja tappio harmittavat. Esitys oli pirteä ja raikas. Löysimme niitä hetkiä, joita olemme alkuvuodesta käyneet läpi ja toteutimme sovittuja asioita. Vastustajan maalit olivat halpoja ja ne harmittavat. Pääsimme näkemään kuitenkin uusien pelaajien roolituksia ja näimme esimerkiksi Mikko Kuninkaan vasempana puolustajana. Tämä on kuitenkin vielä tutustumista ja pelaajien integrointia meidän pelitapaamme. Olemme siinä alkutaipaleella. Silti nämä ovat tärkeitä pelejä meidän koko valmennustiimille, Mannila kertoi.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa Liigacupissa vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin 11.2. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 25.2. Vastustajaksi Lahteen saapuu tuolloin KTP.