OTTELURAPORTTI: Liigapaikka säilyi dramaattisten vaiheiden jälkeen

FC Lahti kaatoi liigakarsinnan toisessa osassa Turun Palloseuran lukemin 2–1 ja pelaa ensi kaudellakin Veikkausliigassa. Altin Zeqiri ja Teemu Penninkangas osuivat lahtelaisista. TPS:n maalin iski Juri Kinnunen.

Ottelupari jatkui tasaisen Turun ottelun jälkeen tiukkana myös Lahdessa. FC Lahti tuli ensimmäisen jakson alkuun pirteästi ja hyvän ottelun pelannut Altin Zeqiri ampui vaarallisesti kaukaa. Pallo viuhui kuitenkin niukasti ohi Turun Palloseuran maalin. Ottelun yhdeksännellä minuutilla Eemeli Virta ampui rangaistusalueen rajalta pelaajasumaan ja pallo otti Jesper Karlssonin käteen. Pallo vietiin pilkulle ja Zeqiri upotti sen varmasti vieden lahtelaiset johtoon yhteismaalein 2–1.

TPS:n parhaat paikat tulivat ensimmäisellä jaksolla erikoistilanteista. Antonio Reguero kykeni torjumaan Olli Jakosen ja Roope Pakkasen kudit. Näin ollen tauolle lähdettiin lahtelaisten 1–0-johdossa.

Lahti hallitsi myös hienokseltaan ottelun toista jaksoa. Chinedu Geoffrey keskitti jakson alussa takatolpalle, jonne loistavan kamppailun pelannut Loorents Hertsi syöksyi itseään säästämättä. Hertsi ei kuitenkaan aivan yltänyt palloon ja lahtelaisten lisäaosuma jäi syntymättä.

TPS nosti jakson edetessä riskitasoja ja paine lahtelaismaalilla kasvoi. Noin viisi minuuttia ennen loppua Samba Benga puski Daniel Rantasen kulmasta yläputkeen. Kahta minuuttia myöhemmin Linus Rönnbergin kierteinen keskitys meni koko pakan lävitse, mutta taustalta noussut Juri Kinnunen pääsi ampumaan ja toi Tepsin tasoihin.

Jatko-ottelu häämötti jo Lahdessa, mutta FC Lahti räjäytti kotiyleisön lisäajalla. Lahti toimitti kulmapotkun jälkitilanteesta pallon takaisin rangaistusalueelle. Macoumba Kandji väänsi laukauksen ja Jere Koponen joutui venymään. Paluupallossa oli ensimmäisenä Teemu Penninkangas, joka räjäytti lahtelaisyleisön. Lahti kesti vielä Tepsin viimeisen rynnistyksen ja säilytti sarjapaikkansa 2–1-voitolla.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila piti ottelua ja otteluparia erittäin jännittävänä. Mannila myönsi, että kausi oli pettymys, mutta viimeisessä ottelussa joukkue näytti sydäntään. Päävalmentaja antoi kunniaa myös vastustajalle, joka antoi kaikkensa kentällä.

– Sen verran oli jännittävä peli, että takki on jo hieman tyhjä. Emme pelanneet hyvää kautta, mutta otteluparissa näytimme sielua ja sydäntä. Pitää nostaa hattua Tepsille. He antoivat meidän tapaan kaikkensa. Meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli tunnin kohdilla. Varsinaisen peliajan lopussa pallo meni meidän maaliin ja seuraavassa tilanteessa nousimme ja tapoimme pelin. Karsinnat ovat paljon myös pääkopasta kiinni ja meillä kaikki pelaajat halusivat voittaa, Mannila summasi.

Kausi 2022 on saatu nyt päätökseen. FC Lahti kiittää kaikkia lahtelaisia kaudesta!