OTTELURAPORTTI: Lahti ei saanut herkkua Lounasklassikossa

Liigacupin Lounasklassikko Helsingissä ei Lahden osalta jättänyt paljon kerrottavaa jälkipolville. Helsingin Jalkapalloklubi nappasi 5—2-voiton. FC Lahdelta maalinteossa onnistuivat Jusif Ali ja Juho Pirttijoki. HJK:n Topi Keskinen iski neljä osumaa ja Klubin viidennestä maalista vastasi Liam Möller.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdikkaasti. Viidennellä minuutilla Irfan Sadik teki tilan ja Eemeli Virta pääsi ampumaan. Virran veto meni kuitenkin päin HJK-vahti Jesse Östiä ja Öst poimi pallon helposti. Kuitenkin heti seuraavassa tilanteessa Lahti sai lahjan Östiltä. Hyvä prässipeli tuotti tulosta ja Sadik riisti pallon. Hyökkääjä sai pelattua pallon takaviistoon ja Matti Klinga ampui. Pallo kimmahti tolppaan ja paluupallossa oli Jusif Ali, joka sai iskeä FC Lahti -uransa avausmaalin tyhjiin.

Lahti sai ensimmäiseen varttiin luotua prässillään myös muutaman muun paikan. Paras niistä tuli jälleen Alille, jonka sijoitus kaartoi hieman ohi yläkulman. Vartin jälkeen myös kotijoukkue pääsi hieman peliin mukaan.

Jakson puolivälissä HJK sai luotua ensimmäisen maalipaikkansa. Liam Möller ampui, mutta Marin Ljubić torjui pallon kulmaksi. Lahti purki tilanteen, mutta hetkeä myöhemmin Topi Keskinen karkasi laidalta ja iski ottelun tasoihin. Samoissa lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toisen jakson alkuun Lahti pyöräytti vaihtoruletin. Kentälle vaihdettu Altin Zeqiri pääsi heti alussa ampumaan tulisen maanuoliaisen ja Jesse Öst joutui venymään pallon kulmapotkuksi. Lahden kulma oli vaarallinen, mutta kotijoukkue selvisi ja ratkaisi ottelun seuraavaan reiluun viiteen minuuttiin.

Ensin Samuel Pasasen ja Keskisen jalat kolahtivat rangaistusalueella yhteen ja pallo vietiin pilkulle. Keskinen upotti itse pallon yläkulmaan. Samalla minuutilla Johannes Yli-Kokko ampui ja Liam Möller ohjasi maalinedustalta pallon jälleen maaliin. Seuraavaan kahteen minuuttiin Keskinen iski vielä kaksi osumaa ja taululla oli 5—1-lukemat.

FC Lahti sai vielä kavennuksen reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Oliver Pettersson rikkoi Eemeli Virtaa ja nappasi itselleen toisen keltaisen kortin. Ottelussa debytoinut Julius Tauriainen antoi vapaapotkun ja Juho Pirttijoki puski kavennuksen. Paikoista huolimatta lisäosumia ei Helsingissä nähty ja Lounasklassikon pisteet jäivät Klubille.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt ottelun jälkeen tulokseen. Ensimmäisen jakson pelaamisesta Mannila kuitenkin löysi paljon hyvää. Hän myös iloitsi siitä, että joukkue pääsi vihdoin pelaamaan ulkona.

– Eihän siihen voi olla tyytyväinen, jos päästämme viisi maalia. Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet saivat helpot maalit riistoista. Toisen jakson aloitimme hyvin ja sitten meille tuli musta kuusiminuuttinen. Päämme painuivat ja vastustaja pääsi puttailemaan maalin edustalta maaleja. Saimme kuitenkin joukkueena oppia, mitä tapahtuu, kun vastustaja saa buustia. Seuraavalla kerralla olemme taas valmiimpia jäädyttämään peliä siinä vaiheessa, Mannila summasi.

Uransa ensimmäisen FC Lahti -osumansa viimeistellyt Jusif Ali jakoi kiitosta maalistaan myös joukkuekavereille. Alin mukaan maali tuo hänelle itseluottamusta. Hän toivoo lisäosumia jo lähitulevaisuudessa.

– Maali oli yhteisvoimin tehty osuma. Sadik prässäsi loppuun ja sai pelattua Klingalle. Pallo tuli sitten tolpasta minulle ja laitoin sen sisään. Maali toi itseluottamusta ja minulla oli paikka tehdä toinenkin osuma. Toivottavasti niitä tulee kuitenkin pian lisää, Ali kertasi.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi Liigacupissa 19.2. vieraskentällä IFK Mariehamnin. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 25.2. KTP:n.

FC Lahti:

Ali, Pirttijoki

Ljubić; Koskipalo (46’ Puukko), Kabashi (46’ Penninkangas (v)), Pirttijoki, Kuningas (64’ Tauriainen); Könkkölä (64’ Hertsi), Klinga (64’ Jäntti), Djaló (46’ Pasanen), Virta, Ali (46’ Zeqiri); Sadik

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola