OTTELURAPORTTI: Lahdelle murskatappio Espoossa

FC Lahti kärsi toisen perättäisen murskatappion, kun FC Honka nuiji lahtelaisia Espoossa lukemin 5-0. Kotijoukkueen Agon Sadiku onnistui kahdesti. Muut Hongan osumat merkattiin Aldayr Hernándezille, Jerry Voutilaiselle ja Rui Modestolle.

Kotijoukkue FC Honka ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä vartilla. Seitsemännellä peliminuutilla Aldayr Hernández pelasi Rui Modestolle pystyyn ja Modesto pääsi linjan taakse pallon kanssa. Hänen tarkka sijoituksensa ei jättänyt FC Lahden maalilla torjuneelle Joona Tiaiselle mahdollisuuksia. Muutama minuutti myöhemmin Jerry Voutilainen keskitti ja Tiainen nyrkkeili pallon suoraan liigan kuumimmalle hyökkääjälle Agon Sadikulle. Sadiku siirsi pallon helposti maaliin ja Lahti oli jo kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Lahden ainoa paikka ensimmäisellä jaksolla tuli noin vartin pelin jälkeen. Matti Klingan vapaapotku kiersi takatolpalle. Martinos Christofi sai ammuttua vaikeasta asennosta, mutta Honka-vahti Maksim Rudakov liimasi pallon.

Honka puolestaan rankaisi seuraavasta tilanteesta. Lahden puolustukselle sattui kommunikaatiokatkos ja pallo kimpoili puolustuksen ja Tiaisen kautta keskellä vapaana seisoneelle Sadikulle. Honka-kärki sai siirtää pallon rauhassa tyhjään maaliin. 3-0-osuman jälkeen Lahti suoritti kaksi vaihtoa ja ottelu hieman tasoittui. Tauolle mentiin silti Hongan johdossa, sillä Lahti ei päässyt paikoille.

Toisen jakson alku oli Lahden hienoista hallintaa, mutta maalipaikkoja ei Tapiolassa nähty. Lahden vahva vartti päättyi lopulta kotijoukkueen iskemään ratkaisuosumaan. Rui Modesto pääsi ampumaan suoraan ilmasta. Tiainen venyi vielä pallon tielle, mutta Jerry Voutilainen oli ensimmäisenä irtopallossa ja taululla oli jo 4-0-lukemat.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Honka värkkäsi vielä yhden osuman. Juho Pirttijoki sai viime hetkellä estettyä Hongan lähes varman maalin, mutta espoolaiset saivat kulmapotkun. Hernández puski Lucas Kaufmannin kulman varmasti verkkoon. Lisäajalla Altin Zeqiri karkasi puolittain läpi, mutta Rudakov torjui. Näin ollen pisteet jäivät Espooseen 5-0-lukemin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila ei peitellyt pettymystään. Mannilan mukaan tulostaulu ei valehdellut, vaan hän myönsi espoolaisten paremmuuden. Hänen mukaansa Lahdella on menossa vaikea vaihe, jossa takaiskut syövät itseluottamusta.

– Ei kahta sanaa Hongan paremmuudesta. Harva tulostaulu valehtelee. Meillä on menossa sellainen hetki, että jokainen vastoinkäyminen murentaa meitä henkisesti. Nyt päästimme alkuun kaksi maalia ja se söi. Olemme hauraassa tilassa. Vaikka meillä olisi kuinka hyvä harjoitusviikko alla, kyse ei ole pelkästään omasta tekemisestä, vaan myös vastustajan. Tänään Honka pelasi hyvin, Mannila kiteytti.

FC Lahti on liigassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Seuraavaksi Lahti kohtaa Hiihtiksellä Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu pelataan sunnuntaina 24.7.

FC Lahti:

Tiainen; Kouassivi-Benissan (76′ Köse), Christofi, Pirttijoki, Järvenpää, Memolla; Virta, Emsis (v) (34′ Zeqiri), Klinga; Sejdiu (34′ Ademi (v)); Kandji (46′ Hertsi)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola