OTTELURAPORTTI: Kisapuiston aurinko ei paistanut Lahdelle

Ykkösen runkosarja tuli päätökseen Kisapuistossa auringon voittaessa ensimmäisen syysmyrskyn, kun FC Lahti kohtasi Oulu Nice Soccerin. Aurinko ei kuitenkaan paistanut lahtelaisille, sillä pisteet matkasivat Ouluun lukemin 2–0. Ottelun maaleista vastasivat Reeta Pirilä ja Varvara Bulgakova.

Vierailija Oulu Nice Soccer otti komennon ja pallonhallinnan heti alussa. Viiden puolustuslinjalla aloittanut FC Lahti joutui puolustamaan syvällä ja kyttäämään vastaiskuja. Veera Ansalahti joutui kuitenkin toistuvasti venymään pallon tielle, mutta Lahti kesti alkurynnistyksen. Lahtelaisista Cecilia Murtonen oli kahdesti karata oululaispuolustukselta, mutta Lahti ei lopulta saanut ammuttua maalia kohti.

ONS sai pallon kertaalleen maaliin puolen tunnin pelin jälkeen, mutta maali hylättiin käsivirheen johdosta. Vierailija kuitenkin sai klassisen pukukoppimaalin ensimmäisen jakson lisäajalla. Oululaiskeskitys karkasi kohti Ansalahtea ja pallo kimposi yläputkesta aivan maalin eteen. Reeta Pirilä oli paikalla ja puttasi pallon tyhjään maaliin.

Toiselle jaksolle Lahti muutti hieman ryhmitystään, mutta ONS hallitsi yhä kenttätapahtumia. Jakson alussa hyvän ottelun pelannut Tamnit Gill katkaisi keskityksen, mutta pallo suuntautui Gillin epäonneksi kohti omaa maalia. Ansalahti oli hereillä ja venyi komeaan torjuntaan. Lahden puolittaiset paikat tulivat Anniina Jurvasen kautta, mutta mitään valmista Lahti ei saanut aikaan toisellakaan jaksolla.

ONS ratkaisi ottelun noin vartti ennen loppua. Oikealta laidalta lähtenyt keskitys kimpoili lahtelaispelaajien kautta maalin edustalle. Varvara Bulgakova aavisti pompun oikein ja iski ONS:in kahden maalin johtoon. Lahden hakiessa lopussa kavennusosumaa riskillä, karkasi Neea Tähtisaari kertaalleen läpiajoon. Ansalahti tuli hyvin maaliltaan vastaan ja Tähtisaari hukkasi pallon nopeassa harhautusyrityksessään. Kun lisäosumia ei nähty, matkasivat pisteet Ouluun lukemin 2–0.

Ykkösen runkosarja on nyt pelattu ja joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Lahti sijoittui yhdeksänneksi, joten taistelu sarjapaikasta jatkuu alemmassa loppusarjassa. Lahdella riittää kurottavaa, sillä ensimmäisellä säilyjän paikalla oleva Ilveksen kakkosjoukkue on edellä neljä pistettä. Jatkosarjojen pelipäivät ja ajat selviävät myöhemmin.

Ansalahti; Gill, Häkkänen, Kinnunen, Enbuska, Viljakainen; Venemies (59′ Haapea), Savolainen, Sinisalo (71′ Saarinen), Jaakkola (46′ Jurvanen); Murtonen

Kuva: Tomi Saarivirta