OTTELURAPORTTI: Kausi alkoi tasapelillä

FC Lahti avasi kautensa Mukkulassa pelatussa harjoitusottelussa yhteistyöseura Lahden Reipasta vastaan 1 —1-tasapelillä. FC Lahden maalin iski Altin Zeqiri. Reippaalta puolestaan onnistui Tim Martinen.

Ottelun alku oli vauhdikas. Kakkosen kauteen valmistautuva Lahden Reipas oli onnistua ensimmäisellä minuutilla FC Lahden pallonmenetyksen jälkeen. Onuray Köse pääsi kokeilemaan, mutta FC Lahti -debyyttiään pelannut Marin Ljubić liimasi pallon helposti.

Lahti nappasi nopeasti ottelun hallintaansa ja purki Reippaan voimakasta prässiä hyvin. Marius Könkkölä ampui kahdesti, mutta ensimmäisen vedon siivosi maaliviivalta Janne Hahl ja toisen venytti Reipas-vahti Lauri Inkeroinen. Eemeli Virran vapaapotku jysähti puolestaan Reippaan maalin ylähirteen. Reipas sai vielä jakson lopussa puolittaisen paikan, kun Asaad Babiker karkasi ja kiersi Ljubićin. Juho Pirttijoki liukui pallon kuitenkin tyylillä pois Reipas-hyökkääjältä ja tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Myös toinen jakso oli Lahden hallintaa, mutta Reipas iski ottelun avausmaalin. Babiker onnistui ohittamaan tällä kertaa Pirttijoen ja entinen FC Lahti -peluri syötti keskelle. Toinen entinen FC Lahden pelaaja Tim Martinen onnistui tökkäämään maalin edustalta pallon ohi juuri kentälle vaihdetun Anton Munukan.

FC Lahti kuittasi takaiskun välittömästi. Altin Zeqiri haastoi ja hänet jouduttiin kaatamaan rangaistusalueella kahden pelaajan voimin. Pallo vietiin pilkulle ja Zeqiri upotti rangaistuspotkun varmasti verkkoon tasoittaen ottelun.

Maalin jälkeen Lahti onnistui murtautumaan useaan otteeseen paikoille, mutta Reippaan maalilla torjunut Mykyta Savtšenko venyi muun muassa Zeqirin, Onni Hännisen ja Lassi Järvenpään yritysten tielle. Reipas ei jakson edetessä juurikaan Munukan vartioimaa maalia uhannut. Näin ollen Mukkulassa jäätiin tasapeliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila löysi ottelusta paljon hyvää. Mannila kehui myös Reippaan nuorisokaartia ja heidän esityksiään. Mannilan mielestä ottelu toimi hyvänä valmistautumisena seuraavaan harjoitusviikkoon ja alkavaan Liigacupiin.

– Pääsimme pienen tauon jälkeen pelaamaan. Ottelussa näkyi vielä paljon puutteita etenkin valmiudessa. Onnistuimme kuitenkin murtautumaan niille alueille, joille halusimme. Tämä oli hyvää valmistautumista seuraavaa viikkoa ja alkavaa Liigacupia varten. Harjoittelimme myös uusia roolituksia pelitilanteessa. Kaikki ei vielä mennyt ihan silkkisesti. Oli myös mukava katsoa Reippaan nuoria pelaajia, joista osa on harjoitellut meidän kanssamme, Mannila kehuu.

FC Lahti aloittaa Liigacupin ensi viikolla Mukkulassa FC Honkaa vastaan. Kausikortit käyvät otteluun ja järjestelyistä tulee lisätietoa ensi viikolla.

FC Lahti:

Zeqiri

Ljubić (46’ Munukka); Puukko (46’ Järvenpää), Pirttijoki, Penninkangas, Koskipalo (46’ Laamanen); Jäntti, Virta (46’ Klinga), Pasanen; Könkkölä (46’ Hertsi), Sadik (46’ Hänninen), Ali (46’ Zeqiri)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola