Otteluraportti: FC Lahti voittoon KTP:stä lisäajalla

FC Lahti kaatoi FC KTP:n sateisessa ja lumisessa Kisapuistossa käydyssä harjoitusottelussa lukemin 2-1. Lahden maaleista vastasivat Mikko Viitikko ja Jasin Assehnoun. Vierailijoiden ainokaisen iski Matias Lindfors.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdikkaasti ja Jasin Assehnoun rakensi Chinedu Geoffreylle paikan jo ensimmäisellä minuutilla. Nigerialaiskärjen veto meni kuitenkin niukasti yli KTP:n maalin. Lahti hallitsi ottelua ensimmäisen puolituntisen, mutta vierailija pääsi hetki hetkeltä paremmin peliin mukaan.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen KTP käytti armottomasti hyväkseen lahtelaisten virheen. Matias Lindfors katkaisi syötön syvällä Lahden alueella ja pääsi hyvään vetopaikkaan. Lindforsin tarkka veto takakulmaan vei kotkalaiset 1-0-johtoon.

Lahti kuitenkin kampesi itsensä tasoihin vielä ensimmäisellä jaksolla. Jasin Assehnoun antoi kulmapotkun ja Jean-Christophe Coubronne voitti ykköspallon lahtelaisille. Toppari Mikko Viitikko punnersi Coubronnen voittamaan palloon ja sai tökättyä pelivälineen verkkoon. Tauolle näin ollen siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.

Myös toisen jakson alku oli lahtelaisnipun hallintaa. Yhdeksännellä peliminuutilla vaihdosta tulleen Arlind Sejdiun ristipallo putosi suoraan Assehnounin juoksulinjalle. Assehnoun ampui, mutta kotkalaisten Anton Lepola torjui pallon eteensä. Eemeli Virta latasi irtopalloon sydämensä kyllyydestä, mutta kymppipaidan veto kilpistyi maaliviivalla kotkalaispuolustukseen.

Vaikka KTP pääsi jakson edetessä paremmin peliin mukaan, loivat lahtelaiset vaarallisimmat maalipaikat. KTP pudotti linjaansa entisestään loppua kohden ja söi Lahdelta tilaa hyökkäyspäässä. Toisaalta taitavat lahtelaisyksilöt pakottivat vieraat rikkomaan ja Lahti saikin useita vapaapotkuja hyvästä paikasta.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Jasin Assehnoun ampui vapaapotkun hyvästä paikasta yläputkeen. Lahti sai vapaapotkusta kaivettua lisäenergiaa ja pakotti pelin entistä enemmän vierailijoiden päätyyn. Lahden tasoitusmaali antoi kuitenkin odottaa itseään aina lisäajalle asti.

Lisäajan alussa Chinedu Geoffrey karkasi kotkalaispuolustukselta ja Mohamadou Sissoko joutui kaatamaan hänet aivan rangaistusalueen rajalla. Samassa tilanteessa Sissoko nappasi myös suoran punaisen kortin. Vapaapotkua asettui antamaan jälleen Jasin Assehnoun. Hän ampui pallon kylmän viileästi ylähirren kautta maaliin ja vei lahtelaiset 2-1-johtoon. Ottelu päättyi myös samoihin lukemiin.

Voitosta huolimatta FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä. Hänen mukaansa lahtelaisten peli on vielä hyvin keskeneräistä ja joukkue teki pieniä virheitä läpi ottelun. Toisaalta Zeneli oli tyytyväinen erikoistilannemaaleihin ja siihen, että pelaajat taistelivat pallosta asenteella.

– Minulle jäi hieman kitkerä maku ottelusta. Haluamme olla kunnianhimoisempia. Tämä oli askel eteenpäin, mutta peli on vielä hyvin keskeneräistä. Kykymme reagoida tilanteisiin ja fyysinen puolemme ei ole vielä valmista. Tämä ei ollut optimaalinen aika pelata, sillä teemme töitä rajusti kuntopuolen kanssa. Meidän on silti pelattava, jotta saamme ottelutuntumaa pitkän tauon jälkeen. Toisaalta ottelussa näkyi hienoja palasia ja olen iloinen joukkueen puolesta, Zeneli summasi.

Ottelu pelattiin koronarajoitusten johdosta ilman yleisöä.