Otteluraportti: FC Lahti tyylipuhtaaseen voittoon Cupissa

FC Lahti kaatoi Kuopion Elon Suomen Cupin kolmannella kierroksella Kuopion Väre Areenalla puhtaasti 6-0. Macoumba Kandji iski kaksi osumaa. Loput maalit merkittiin Chinedu Geoffreylle, Arlind Sejdiulle, Pyry Lampiselle ja Matti Klingalle.

FC Lahti aloitti ottelun ammattilaisen elkein, eikä antanut Kolmosessa pelaavalle Elolle juurikaan saumoja. Elo puolusti tiiviisti, mutta Lahti pyöritti peliä ja riisti pallon välittömästi. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Chinedu Geoffrey puski niukasti ohi Hysen Memollan keskityksestä. Myös Arlind Sejdiulla oli paikka, mutta Elo-vahti Aapeli Alava venyi komeasti.

Lahti iski avausosuman jakson puolivälissä. Macoumba Kandji jatkoi laitaan Kevin Kouassivi-Benissanille, joka keskitti kovan ja matalan keskityksen. Geoffrey painoi keskityksen tyhjään maaliin takatolpalta ja Lahti sai vapauttavan osuman.

Elo kuitenkin jaksoi puolustaa tiiviisti ja kurinalaisesti. Kotijoukkue oli päästä maalipaikkaan kulmapotkusta syntyneestä vastaiskusta, mutta virallista FC Lahti -debyyttiään pelannut Teemu Kettunen juoksi karanneen Jesse Voutilaisen kiinni ja riisti pallon. Aivan jakson viimeisillä sekunneilla Macoumba Kandji pääsi kääntymään pallon kanssa rangaistusalueella ja ampumaan taukolukemiksi 2-0.

Lahti iski seuraavan kerran heti toisen jakson alkuun. Kauniin hyökkäyssommitelman jälkeen Kouassivi-Benissan ampui tulisesti ja Alava torjui eteensä. Kandji oli ensimmäisenä irtopallossa ja luuti sen sisään.

Tunnin kohdalla Lahti ratkaisi ottelun lopullisesti. Memolla toi pallon vauhdilla ylös ja Kandji ja Sejdiu pelasivat nätisti yhteen. Kandji pääsi ampumaan ja Alava venyi vielä Kandjin laukauksen tielle. Sejdiu kuitenkin laittoi karat sisään ja Lahti johti jo 4-0.

Maalin jälkeen Lahti käynnisti vaihtoruletin ja iski kaksi osumaa. Ensin Samuel Pasanen ja Kouassivi-Benissan alustivat ja Pyry Lampinen puski pallon sisään. Vartti ennen loppua Altin Zeqiri syötti ja Matti Klinga pääsi kääntymään pienessä tilassa rangaistusalueen keskellä. Kapteenistoon kuuluvan Klingan laukaus upposi tarkasti alakulmaan ja päätöslukemiksi kirjattiin Lahden 6-0-voitto.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen voittoon ja jatkopaikkaan. Hänen mukaansa tämän päivän onnistumiset ruokkivat itseluottamusta myös tuleviin peleihin. Zeneli myös kiitteli vastustajaa, sillä Elon selkäranka ei katkennut missään vaiheessa ottelua.

– Tasoero näkyi lopulta. Hienoa, että Elo antoi kaikkensa ja yritti loppuun asti. Cupissa kuitenkin yksi tilanne voi kääntää koko homman. Hienoa, että meille tuli onnistumisia ja olen ylpeä meidän nuorista pelaajista. Odotan innolla, mitä heidän kanssaan tulevaisuudessa saamme. Nollapeli ja voitto antaa meille polttoainetta tulevaan, Zeneli summasi.

Myös neljä osumaa syöttänyt Kevin Kouassivi-Benissan kertoi, että voitto antaa itseluottamusta tuleviin otteluihin.

– Nämä eivät ole helppoja pelejä ja ensimmäisessä maalissa kestikin. Sitten maaleja onneksi alkoi tulemaan. Tämä oli sellainen peli, joka piti voittaa. Tästä on hyvä lähteä tulevaan HIFK-otteluun, Kouassivi-Benissan tiivisti.

FC Lahti kohtaa maanantaina 18.4. HIFK:n. Seuraava kotiottelu pelataan 22.4. jolloin Lahden stadionille saapuu vieraaksi Kuopion Palloseura.