Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti taisteli voiton vieraskentällä

FC Lahti jatkoi Liigacupia voitokkaasti, kun IF Gnistan kaatui Helsingissä lukemin 2–1. Lahden maaleista vastasivat Colin Odutayo ja debytantti Michael López. Kotijoukkueen ainokaisen iski David Agbo. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti tuli Liigacupin otteluun hyvällä jalalla ja kotijoukkue, sarjanousija IF Gnistan oli vaikeuksissa lahtelaisten nopeiden hyökkäysten kanssa. Vaikka Lahti ei saanut aivan huippupaikkoja, pystyi vierailija pitämään kotijoukkueen helposti kurissa. Hieman ennen jakson puoliväliä Lahti iski, kun Samuel Pasasen ristipallo tavoitti Colin Odutayon. Hollantilainen haastoi ja sai jalkansa vapaaksi. Komea laukaus upposi Gnistanin maalin ylänurkkaan.

Muutama minuutti myöhemmin lahtelaiset tuplasivat johtonsa debytanttien yhteistyöllä. Luke Ivanovic karkasi ja Gnistanin maalivahti Jiri Koski kolasi hänet rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle ja Michael López upotti rangaistuspotkun varmasti sisään.

Gnistan piristyi maalin jälkeen ja hallitsi hienokseltaan peliä ja oli vaarallinen erikoistilanteissa. Pallo kävi kertaalleen kulmahässäkän jälkeen Lahden maalin tolpassa. Roope Pyyskänen pääsi puolestaan puskemaan kulmapotkusta, muttä hänen puskunsa suuntautui niukasti ohi Lahden maalin. Gnistanin kavennus tuli kuitenkin erikoistilanteesta. Jukka Raitala jatkoi pallon maalia kohti ja lahtelaiskassari Anton Munukka venyi pallon tielle. Seuranneessa irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä David Agbo, joka kavensi. Näin ollen tauolle mentiin Lahden 2–1-johdossa.

Toisella jaksolla Gnistan haki riskillä tasoitusta ja se avasi Lahdelle paikkoja vastaiskuihin. Gnistan loi jakson vaarallisimman paikan, mutta Munukka onnistui pelastamaan pallon maaliviivalta. Lahti kesti kotijoukkueen hienoisen paineen ja nappasi arvokkaat kolme pistettä matkaansa Radiomastojen varjoon.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen joukkueen työntekoon ottelussa. Hän myönsi, että vastustaja kykeni aiheuttamaan Lahdelle vaikeuksia, mutta samalla Lindberg oli ylpeä joukkueen sitkeydestä. Lindberg myös iloitsi pelaajien saamista minuuteista loukkaantumisten jälkeen.

– Ottelussa oli vauhdikas startti. Tiesimme, mitä Gnistan hakee heidän hyökkäyksillään ja pääsimme pelaamaan isoihin tiloihin ja vastahyökkäyksillä. Ottelussa näkyi Odutayon ja koko hyökkäyksen vaarallisuus ja saimme riistoja ja sitä myöten saimme kahden maalin johdon. Sen jälkeen Gnistan pääsi paremmin omaan peliinsä kiinni ja tuotti meille ongelmia. Meillä oli haasteita, kun Gnistan toi molemmat pakit sisään. Kävimme tauolla asioita läpi ja olimme sen jälkeen tiiviimpiä. Pystyimme puolustamaan toisella jaksolla paremmin. Olen erittäin tyytyväinen pelaajiin. Kaikki pelaajat, jotka tulivat kentälle, toivat lisäarvoa. Työnteko ja kolmen pisteen hakeminen keinolla millä hyvänsä kertoo joukkueen sitkeydestä. Olen erittäin ylpeä pelaajien työteliäisyydestä omaa joukkuetta kohtaan, Lindberg summaa.

FC Lahti nousi Liigacupissa A-lohkon toiseksi. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat Mukkulan kuplassa IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa perjantaina 23.2. kello 13.30 ja kausikorttilaisilla on siihen ilmainen sisäänpääsy. Osta kausikorttisi tästä. Liput normaalisti portilta 15 euroa.