Otteluraportti: FC Lahti pettyi raskaasti AC Oulua vastaan

FC Lahti kärsi 2-0-tappion kesäisellä Hiihtiksellä pelatussa Veikkausliigaottelussa AC Oululle. Ottelun maaleista vastasivat Otso Liimatta ja Michael Lopez.

Ottelu alkoi FC Lahden kannalta painajaismaisesti. Kesken lahtelaisten hallinnan Michael Lopez karkasi laidalta nopeaan hyökkäykseen ja syötti pallon keskelle. Otso Liimatta tuikkasi pallon lähietäisyydeltä maaliin ja siirsi AC Oulun aikaiseen johtoon.

Lahti jatkoi hallitsemista ja etenkin Chinedu Geoffrey ja Loorents Hertsi löysivät toisensa. Ensin Geoffrey pelasi paikan Hertsille ja jakson puolivälissä Hertsi alusti vetopaikan Geoffreylle. Molempien lahtelaisten laukaukset eivät osuneet maalipuiden väliin.

Jakson lopussa Lahdella oli vielä paikkoja tasoittaa. Martinos Christofi pelasi Hysen Memollan vauhtiin laidaltaan ja Albanian maajoukkuemies keskitti. Geoffrey oli pallossa ensimmäisenä, mutta oululaisvahti Calum Ward veny pallon kulmaksi. Myös kulmapotku oli vaarallinen ja Geoffrey pääsi liippaamaan Arttu Heinosen keskitykseen. Ward otti jaloillaan loistavan refleksitorjunnan ja AC Oulu selvisi. Hetkeä myöhemmin Hertsillä oli vielä huippupaikka tasoittaa takatolpalta, mutta laitakiiturin yritys karkasi yli maalin. Näin ollen tauolle siirryttiin vierailijan 1-0-johdossa.

Lahti muutti toiselle jaksolle taktiikkaansa, mutta kotijoukkue ei saanut luotua huippupaikkoja. Toisessa päässä puolestaan Antonio Reguero joutui venymään kahteen otteeseen Lopezin yrityksen tielle. Lahtelaisten paras paikka tuli noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Reguero avasi pitkällä pallolla ja joukkueen kapteeni Macoumba Kandji jatkoi. Altin Zeqiri karkasi puolittain läpi ja sai ammuttua tulisesti. Ward kuitenkin torjui.

Ottelun lisäajalla oululaiset ratkaisivat pelin. Lahden hyökätessä riskillä, oululaiset pääsivät kahden pelaajan voimin karkumatkalle. Onni Suutari syötti keskelle ja Lopez sai painaa päätöslukemat 2-0 tyhjään maaliin. Näin ollen AC Oulu lähti Lahdesta mukanaan kolme sarjapistettä.

Ottelun jälkeen FC Lahden kapteeni Macoumba Kandji oli pettynyt lopputulokseen. Kandji kertoi, että Lahdella oli kyllä paikkoja, mutta viimeistely ontui. Kandji kuitenkin katsoi tulevaisuuteen ja totesi, että pelejä on vielä paljon edessä.

– Oli raskas peli. He tekivät maalin aikaisin, mutta meillä oli paikkamme. Onneksi pelejä on vielä paljon jäljellä. Tiedämme, että osaamme pelata. Nyt meidän vain tarvitsee pelata tasollamme, Kandji tiivisti.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt lopputulokseen. Zenelin mukaan Lahti menetti liikaa palloja keskikentällä. Päävalmentaja myönsi, että lahtelaiset eivät saaneet rikottua tarpeeksi AC Oulun muotoa.

– Onnittelut oululaisille voitosta ja kolmesta pisteestä. Menetimme liikaa palloja keskikentällä ja vierailija pääsi myös rokottamaan siitä aikaisin. Pystyimme kuitenkin luomaan aikaisen maalin jälkeen paikkoja ja hallitsemaan kenttätapahtumia. Toisella jaksolla emme saaneet rikottua enää AC Oulun muotoa ja emme pystyneet pelaamaan palloja muodon sisään, Zeneli harmitteli.

Mamma Marian nälkäisimmän pelaajan palkinto meni tänään Altin Zeqirille. Seuraavaksi FC Lahti kohtaa Suomen Cupissa Haminan Pallo-Kissat keskiviikkona 25.5. Seuraava liigaottelu pelataan Valkeakoskella FC Hakaa vastaan lauantaina 27.5. Seuraav kotiottelu liigassa on vasta 2.7. jolloin Lahteen saapuu vieraaksi FC Inter.