Otteluraportti: FC Lahti päätti vuoden voitolla

FC Lahti kaatoi FC Hakan ylimenokauden harjoitusjakson päättäneessä harjoitusottelussa lukemin 2—1. FC Lahden maaleista vastasivat Onni Hänninen ja Jusif Ali. Hakan ainokaisen iski Masee Karimi.

Nuorella kokoonpanolla liikenteessä ollut FC Lahti oli ottelun alussa terävämpi. Muutaman peliminuutin jälkeen laitapuolustaja Akseli Puukko keskitti laidaltaan ja Altin Zeqiri ampui tulisesti suoraan ilmasta. Zeqirin kova veto meni kuitenkin tolppaa hipoen ohi. Hieman ennen vartin täyttymistä lahtelaisten Riku-Veli Niska syötti Onni Hännisen läpi. Hänninen malttoi ja kiersi maalivahdin ja upotti pallon varmasti maaliin.

Maalin jälkeen lahtelaisten ote hieman herpaantui ja Hakan Kristian Yli-Hietanen pääsi nokikkain Anton Munukan kanssa. Munukka veti pidemmän korren ja torjui hoitaen myös jatkotilanteen tyylillä. Haka kuitenkin onnistui puolen tunnin pelin jälkeen. Masee Karimi hyödynsi lahtelaisten harhasyötön ja karkasi läpi. Hän ampui pallon voimalla ylös ja tasoitti ottelun. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa Lahden hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Lahti pyöräytti toiselle jaksolle vaihtoruletin ja vaihtoi kaikki pelaajat. Haka sai hieman otetta ja maalille vaihdettu 15-vuotias Osku Maukonen joutui kahdesti venymään parhaimpaansa. Lahden maali kuitenkin pysyi puhtaana.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti iski voittomaalin. Jusif Ali haastoi rangaistusalueella ja hänet kaadettiin. Ali asettui itse ampumaan pilkkua ja laittoi sen varmasti sisään. Näin ollen Lahti nappasi vuoden viimeisestä ottelustaan voiton lukemin 2—1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila piti tärkeänä, että valmennustiimi pääsi näkemään nuoria ja testipelaajia myös otteluympäristössä. Hän kertoi, että ottelussa näkyi paljon nuoruuden intoa. Mannilan mukaan ottelu palveli hyvin kolmen viikon harjoitusjaksoa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan hyvä. Intensiteetti oli korkea ja pystyimme ratkomaan syntyneet ongelmat hyvin. Saimme monipuolisia hyökkäyksiä. Toiselle jaksolle peli muuttui paljon ja kentällä oli paljon nuoruuden intoa molemmin puolin. Osalle pelaajista tämä oli varmasti elämän kovin jalkapallokokemus. Pääsimme näkemään ottelussa omia nuoria ja testipelaajia ja sen, miten he pärjäävät, joten ottelu palveli hyvin tätä harjoitusjaksoa. Nyt vietämme lyhyen omatoimijakson ja kokoonnumme taas tammikuussa, Mannila kertoi.

FC Lahden toimisto palvelee vielä ensi viikolla, mutta voit ostaa joululahjat myös FC Lahden verkkokaupasta.