OTTELURAPORTTI: FC Lahti päätti leirin tasapelillä

FC Lahden yhteistyössä Pelimatkojen kanssa järjestetyllä leirillä pelattiin tänään leirin toinen ottelun. FC Lahti kohtasi islantilaisen pääsarjaseuran Knattspyrnudeild Keflavíkurin. Ottelu päättyi 2—2-tasapeliin. Lahden maaleista vastasivat Irfan Sadik ja Eemeli Virta. Keflavíkurin molemmat maalit merkittiin Sami Kamelille.

Keflavíkur sai otteluun salama-alun ja iski heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Sami Kamel sai pallon ja ampui sen vastustamattomasti ohi Marin Ljubićin. FC Lahti kuitenkin kuittasi maalin heti perään. Altin Zeqiri haastoi vasemmalla laidalla ja pelasi pallon keskelle. Irfan Sadik jatkoi ja peli oli tasan.

Lahti siirtyi johtoon jakson puolivälissä. Marius Könkkölä toi vauhdilla pallon ylös ja harhautti islantilaispuolustajia kuin pujottelukeppejä. Könkkölä pelasi pallon takaviistoon ja Eemeli Virran painava veto löysi tiensä verkkoon. Tauolle lähdettiin kuitenkin 2—2-tilanteesta, kun Lahden paha pallonmenetys syvällä omalla alueella kostautui ja Sami Kamel pääsi ampumaan vasemman jalan kierteisen kudin takanurkkaan.

Toisen jakson alkuun Lahti loi huippupaikan. Zeqiri haastoi jalkansa vapaaksi ja ampui, mutta veto viuhui tolppaa nuollen ohi. Myös Irfan Sadik puski jakson aikana niukasti ohi. Ljubić joutui Lahden maalilla venymään muutamaan otteeseen.

Jakson edetessä Lahti sai ottelusta yhä enemmän otetta ja Keflavík ei enää saanut hyökkäyksiä aikaiseksi, vaan Lahti kykeni katkomaan hyökkäykset jo keskikentällä. Lahtelaisten huippupaikat jäivät kuitenkin puuttumaan. Näin ollen Espanjassa päädyttiin 2—2-tasapeliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentajan Mikko Mannilan mukaan Lahti sai ottelun alussa hyvän muistutuksen. Mannila kehui vastustajaa hyvätasoiseksi ja uskoi, että ottelusta on paljon apua myös liigakauden alussa. Hän kiitti myös vuolaasti leirin mahdollistaneita tahoja.

– Peli oli hyvä ja kilpailullinen. Saimme alkuun hyvän muistutuksen siitä, että meidän tulee olla alussa hereillä. Saimme kuitenkin vastustajan maalin kuitattua nopeasti ja saimme ottelun haltuumme ja teimme toisen osuman. Sitten yksi epäonnekas hetki ja peli oli 2—2. Molemmat joukkueet olivat liikkeellä hyvällä jalalla ja molemmilla oli mahdollisuutensa myös toisella jaksolla. He laittoivat meidät hetkeksi ahtaalle, mutta myös meillä oli lopussa mahdollisuudet. Ottelun pelillinen anti oli hyvä ja uskon, että liigan alussa tulee juuri tällaisia otteluita ja vastustajia. Leiri oli meille arvokas ja kiitänkin niitä, jotka tämän mahdollisti. Leirin antia mitataan sitten kauden aikana. Pääsimme tekemään myös jalkapalloon liittyviä juttuja, kuten käytyä läpi arvojamme ja valittua kapteenistomme. Kokonaisuudessa olen tyytyväinen leirin antiin. Nyt pidämme muutaman päivän vapaata ja työ jatkuu sitten kohti liiga-avausta, Mannila summasi.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa kotonaan harjoitusottelussa Järvenpään Palloseuran keskiviikkona 22.3.

FC Lahti:

Sadik, Virta

Ljubić; Tauriainen (82′ Koskipalo), Kabashi, Pirttijoki, Kuningas (72’ Pasanen); Klinga (46’ Penninkangas), Djaló, Virta; Könkkölä (46’ Hertsi), Sadik, Zeqiri (82’ Huovila)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Mika Heino