OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi lopussa taistellen tasapeliin

FC Lahti nousi tappioasemasta 1-1-tasapeliin perjantaina aurinkoisella Hiihtiksellä Ilvestä vastaan. FC Lahden tasoitusmaalista vastasi Teemu Penninkangas. Ilveksen osuman viimeisteli Kai Meriluoto.

Vierailija Ilves sai otteluun vahvan alun. Seitsemännellä peliminuutilla Tuomas Ollila keskitti ja Tuco puski niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Petteri Pennanen kääntyi nopeasti ja hänelle avautui paljon tilaa. Hän kuljetti pallon syvälle FC Lahden alueelle ja pelasi viereen Kai Meriluodolle. Liigakomeetta harhautti ja ampui pallon tarkasti alakulmaan.

Ilves hukkasi maalipaikkoja jakson kuluessa. Paras paikka tuli Tucon ja Adam Larssonin alustuksesta Meriluodolle. Nuorukainen painoi pallon kuitenkin reilusti yli tyhjän maalin. Lahden ainoa maalipaikka tuli Loorents Hertsille, jonka veto blokattiin.

Jakson loppupuolella kotijoukkue sai peliä kontrolliin. Altin Zeqiri harhautteli jakson lopussa ja sai jalkaansa hieman vapaaksi. Zeqirin veto kilpistyi kuitenkin tamperelaispuolustukseen. Tauolle mentiin Ilveksen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti pelasi hyvin ja vyörytti hyökkäyksiä Ilveksen maalille. Reilun tunnin kohdalla kentälle vaihdettiin uudet hankinnat Arian Kabashi ja Nemanja Bosančić. Kabashi olikin topparin tontilta käynnistämässä heti hyökkäystä, joka päättyi Kevin Kouassivi-Benissanin vetoon. Ilves-vahti Rasmus Leislahti kykeni torjumaan pallon kulmaksi.

Ilves blokkasi vetoja uhrautuvasti ja sitä kautta Lahti sai paljon kulmapotkuja. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua kulmapotku tuotti tulosta. Paine jäi Ilveksen päätyyn ja Arttu Heinonen nosti pallon takaisin rangaistusalueelle. Teemu Penninkangas nousi ilmatilan herraksi ja puski yläriman kautta tasoitusosuman.

Maalin jälkeen Lahti loi vielä kovan paineen Ilveksen maalille. Leislahden torjunnat ja uhrautuva pelaaminen estivät lahtelaisten lisäosumat. Näin ollen pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 1-1 ja FC Lahti sai pitkän tappioputkensa katkaistua.

Ottelun jälkeen tasoitusmaalin iskenyt Teemu Penninkangas oli osittain tyytyväinen pisteeseen. Häntä kuitenkin harmitti, että lopun hyvä paine ei näkynyt tulostaululla. Penninkankaan mukaan joukkueen toinen jakso oli vahva.

– Meillä oli toisella jaksolla hyvä vaihe menossa ja saimme tehtyä tasoitusmaalin. Halusimme kuitenkin tehdä vielä toisen. Meillä on ollut viime aikoina vaikeaa, joten pistekin on henkisesti iso juttu. Tämä oli meiltä paras peli pitkään aikaan. Koko toinen jakso oli vahvaa pelaamista. Pelaaminen parani jo ensimmäisen jakson loppua kohden. Ongelmana meillä on yhä se, että päästämme aina sen ensimmäisen maalin, Penninkangas summasi.

FC Lahden päävalmentajaa Mikko Mannilaa piste ei tyydyttänyt. Hänen mukaansa joukkue tarvitsee voittoja. Mannila oli kuitenkin osittain tyytyväinen joukkueen työmäärään, mutta totesi heti perään, että työmäärän kentällä pitää vielä kasvaa, jotta joukkue kykenee taistelemaan voitoista.

– Me tarvitsemme voittoja, joten tasapeli ei tyydytä. Tänään jätimme suuren työmäärän kentälle ja se on jo jotain sinne päin, mitä haluamme. Päästimme taas maalin ja teimme pelin itsellemme vaikeaksi. Saimme kuitenkin jo ensimmäisen jakson aikana pelin kontrollimmeja pääsimme taistelemaan voitosta. Toisella jaksolla pelaajien etäisyydet paranivat ja pystyimme sitä kautta liikuttamaan palloa ja juoksuttamaan Ilvestä. Sitä kautta kentälle muodostui myös tilaa ja pääsimme rangaistusalueelle. Taisimme saada muutaman paikankin. Jatkossa työmäärän tulee kuitenkin kasvaa, Mannila alleviivasi.

Mamma Marian nälkäisimmän pelaajan palkinnon pokkasi tänään tasoitusmaalin iskenyt Teemu Penninkangas. Puolustajalle maali oli jo kauden kolmas.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa kotonaan Helsingin IFK:n. Ottelu pelataan maanantaina 8.8. Hiihtiksellä.

FC Lahti:

Penninkangas

Reguero; Kouassivi-Benissan, Järvenpää, Penninkangas, Memolla; Virta (v), Sejdiu (66′ Kabashi), Emsis (v); Hertsi (66′ Bosančić), Geoffrey, Zeqiri (78′ Heinonen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola