Otteluraportti: FC Lahti nappasi pisteen Klubilta

FC Lahti ja Helsingin Jalkapalloklubi tasasivat pisteet Hiihtiksen kevätillassa. Ottelu päättyi 1-1-tasalukemiin. Kotijoukkueen maalista vastasi Teemu Penninkangas. Vierailijoiden osuman viimeisteli Anthony Olusanya.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja ensiminuuteilla kotijoukkueella oli kaksi puolittaista paikkaa. Ensin Macoumba Kandji pääsi kääntymään ampumaan rangaistusalueen sisällä, mutta veto blokattiin. Hetkeä myöhemmin Eemeli Virta pyssytti tulisen kaukolaukauksen. Tällä kertaa HJK-vahti Conor Hazard venyi pallon kulmapotkuksi. HJK:n paras paikka tuli vartin kohdilla, jolloin David Browne ampui ilman tulosta.

Reilun vartin jälkeen Lahti käytti seuraavan paikkansa. Hysen Memollan sivuvapaapotku tuli matalana takatolpalle. Paikalle oli kerennyt ensimmäisenä Teemu Penninkangas, joka siirsi pallon maaliin ja vei lahtelaiset ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoon kotikentällään.

Kauaa Lahti ei kuitenkaan saanut johdosta nauttia, vaan HJK iski kuitin muutamaa minuuttia myöhemmin. Nopean vastaiskun päätteeksi Johannes Yli-Kokko keskitti Juho Pirttijoen ja Antonio Regueron yli suoraan Anthony Olusanyalle. Olusanyalla oli tilaa ja aikaa asetella laukastaan, joka painui verkkoon.

Maalin jälkeen HJK hallitsi ottelua ja loi muutaman maukkaan paikan. Browne ampui, mutta Penninkangas blokkasi vedon viime hetkellä. Murilo ja Jair pelasivat aivan jakson lopulla paikan Olusanyalle, mutta Klubi-hyökkääjä potkaisi pallosta ohi ja tauolle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisella jaksolla HJK hallitsi vielä selkeämmin, mutta Lahti puolusti tiiviisti. Viimeisellä vartilla Pirttijoki liukui viime hetkellä Jairin sijoituksen eteen. Jair hukkasi myös puolittaisen läpiajonsa. Reguero nollasi myös Santeri Hostikan viime hetken yrityksen. Lahtelaisten toisen jakson paras paikka tuli Albion Ademille, mutta kenttä teki pienet tepposet laitahyökkääjälle. Näin ollen Lahdessa päädyttiin pistejakoon.

Ottelun jälkeen avausmaalin tehnyt Penninkangas kertoi ottelun lopun olleen puolustustaistelua. Hänen mukaansa Lahti teki toisella jaksolla liikaa virheitä. Penninkangas manasi joukkueen tekemiä helppoja virheitä.

– Tämä oli taistelupiste. Ottelu meni puolustustaisteluksi. Emme pystyneet pitämään toisella jaksolla palloa ja meille tuli paljon helppoja pallonmenetyksiä. Klubi hyökkäsi nopeasti oikealta ja meillä oli huono kenttätasapaino ja he onnistuivat maalinteossa. Tämä oli silti tärkeä piste, koska olemme aloittaneet kotona huonosti. Maali ja piste on hyvä alku, nyt vain seuraavissa otteluissa otamme voittoja. Mies on ainakin tikissä, Penninkangas kertoi.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut tyytyväinen pisteeseen. Hän löysi omiensa otteista paljon parannettavaa. Zenelin mukaan joukkue meni pelillisesti eteenpäin, mutta viimeinen kolmannes hyökkäyspäässä tuottaa edelleen ongelmia.

– Meillä on paljon varaa parantaa. Klubi ei anna mitään ilmaiseksi, joten myös puolittaiset paikat pitää hyödyntää paremmin. Meillä oli paljon huolimattomuusvirheitä. Pelillisesti menimme eteenpäin, mutta viimeisellä kolmanneksella meidän pitää olla selkeämpiä ja rohkeampia. Pelaajat eivät uskalla tehdä äkkinäisiä liikkeitä, kun kenttä saattaa pettää alta. Olosuhteet ovat kuitenkin mitä ovat, joten pisteeseen on tyytyminen, Zeneli summasi.

Mamma Marian nälkäisimmän pelaajan palkinto meni tänää avausmaalin tehneelle Teemu Penninkankaalle. Seuraavaksi FC Lahti kohtaa jälleen HJK:n. Ottelu pelataan Helsingissä tiistaina 17.5. Seuraava kotiottelu on puolestaan sunnuntaina 22.5. jolloin Hiihtikselle saapuu vieraaksi AC Oulu.

FC Lahti:

Penninkangas

Reguero; Penninkangas, Pirttijoki, Henrique (v), Memolla; Virta, Emsis (v), Heinonen (46′ Sejdiu); Lampinen (46′ Ademi), Kandji (65′ Geoffrey), Zeqiri

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuvat: Lauri Ilola