Otteluraportti: FC Lahti maukkaaseen voittoon Töölössä

FC Lahti nappasi komean 2-1-vierasvoiton Helsingin Jalkapalloklubista Töölössä pelatussa harjoitusottelussa. Lahden maaleista vastasivat Chinedu Geoffrey ja Jasin Assehnoun. Klubin ainokaisen viimeisteli Miro Tenho.

HJK piti palloa ottelun ensiminuuteista asti, mutta Lahti puolusti tiiviisti, eikä päästänyt kotijoukkuetta vaarallisille maalipaikoille. Jakson edetessä myös Lahti sai luotua hyökkäyksiä ja jakson puolessa välissä saatu ensimmäinen maalipaikka tuotti tulosta. Javi Hervás syötti ja Chinedu Geoffrey pääsi hyvällä liikkeellään jatkamaan pallon verkkoon.

Lahti sai maalista virtaa ja loi jaksolla vielä kaksi maukasta maalipaikkaa. Molemmat maalipaikat syntyivät vastaiskuista. Ensimmäinen oli Jasin Assehnounin henkilökohtainen taidonnäyte, jälkimmäisessä puolestaan Geoffrey pelasi paikan Arlind Sejdiulle. Molemmat vedot menivät kuitenkin niukasti ohi ja näin ollen tauolle lähdettiin FC Lahden 1-0-johdossa. Lahden maalilla torjunut Antonio Reguero ei joutunut ensimmäisellä jaksolla torjumaan yhtään palloa.

Myös toisella jaksolla HJK piti palloa ja Lahti puolusti syvältä. HJK:n Filip Valenčič ampui rangaistusalueen rajalta kertaalleen tolppaan ennen Klubin tasoitusmaalia. Kotijoukkueen tasoitus syntyi kulmapotkusta. Valenčič antoi kierteisen kulman ja pallossa oli ensimmäisenä Miro Tenho. Reguero torjui Tenhon puskun eteensä ja Tenho itse laittoi karat sisään voimalla tasoittaen ottelun.

Reilu 20 minuuttia ennen loppua Lahti onnistui jälleen. Jasin Assehnoun antoi sivuvaparin kohti maalia, jossa etenkin Teemu Penninkangas teki hyvin tilaa. Pallo leijaili yli Klubi-vahti Hugo Kedon ja painui suoraan takakulmaan ja Lahti siirtyi uudestaan johtoon.

HJK painoi päälle viimeiset 20 minuuttia, mutta Lahti kesti. Reguero joutui venymään kertaalleen Matti Peltolan tulisen laukauksen tielle. Lisäksi Henri Eninful blokkasi kahdesti vaarallisen klubivedon. Näin ollen Lahti nappasi maukkaan vierasvoiton Töölöstä.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli iloitsi voitosta. Hän kuitenkin löysi joukkueensa otteista parannettavaa etenkin erilaisiin tilanteisiin reagoinnissa. Zeneli oli tyytyväinen ja ylpeä suojattiensa asenteesta.

– Olen tyytyväinen meidän ilmeeseen ja tulokseen. Meidän pelissämme on kuitenkin tiettyjä juttuja, joita pitää pystyä parantamaan. Meidän pitää pystyä ennakoimaan ja reagoimaan paremmin. Meidän pitää kehittyä läpi kauden. Pelaamme aina tuloksesta, mutta meidän pitää tehdä se organisoidusti joukkueena. Meillä on pari viikkoa aikaa ja meidän pitää hitsautua yhteen, Zeneli summaa.

Ottelussa nähtiin myös FC Lahti -debyytti, kun Macoumba Kandji pelasi ensimmäisen ottelunsa FC Lahden paidassa.

FC Lahti:

Geoffrey, Assehnoun

Reguero; Coubronne, Lahti, Viitikko (46′ Hertsi), Penninkangas; Sejdiu (61′ Zeqiri), Klinga (77′ Eninful), Hervás (v), Virta, Assehnoun (83′ Forss); Geoffrey (75′ Kandji)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola