Otteluraportti: FC Lahti lunasti Cupin jatkopaikan Haminasta

FC Lahti nappasi jatkopaikan Suomen Cupissa, kun Haminan Pallo-Kissat kaatui vierasottelussa lukemin 6-2. Macoumba Kandji iski kahdesti. Lopuista maaleista vastasivat Berat Köse, Alan Henrique, Chinedu Geoffrey ja Hysen Memolla. Kotijoukkueen molemmista maaleista vastasi Joona Pasi.

FC Lahti näytti heti ottelun alussa Kolmosessa pelaavalle Haminan Pallo-Kissoille sarjatasojen eron. Reilun vartin jälkeen Macoumba Kandji rynni läpi ja ampui voimalla vierailijoille vapauttavan osuman. Puolen tunnin jälkeen Arlind Sejdiu alusti ja Berat Köse iski FC Lahti -uransa ensimmäisen maalin.

Hetkeä myöhemmin Lahti iski jälleen. Kandji riisti pallon ja HaPK:n maalivahti Olli Suortti joutui kaatamaan hänet. Kandji ampui tuomitun rangaistuspotkun itse verkkoon ja vei lahtelaiset jo 3-0-johtoon.

Hyvähenkisen Cup-tapahtuman järjestäneet haminalaiset saivat riemunhetkiä vielä ensimmäisellä jaksolla. Nico Pietiläinen pudotti pallon ja Joona Pasi pääsi ampumaan. Pasin tarkka veto painui alakulmaan ohi Lahti-kassari Joona Tiaisen ja räjäytti vallien väliin kerääntyneen monisatapäisen kotiyleisön. Lahti kuitenkin kuittasi osuman ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Hysen Memolla antoi kulmapotkun ja Alan Henrique puski Lahti-uransa ensimmäisen osuman. Tauolle siirryttiin Lahden 4-1-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti pyöräytti vaihtoruletin käyntiin. Heti jakson alussa Arlind Sejdiu ampui pienestä kulmasta. Suortti torjui vielä Sejdiun laukauksen, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Chinedu Geoffrey, joka laittoi pallon jälleen verkkoon.

HaPK pyrki pelaamaan koko ottelun ajan omaa peliään ja kotijoukkue saikin välillä puolittaisia hyökkäyksiä. Puolustuspäässä Suortti otti useamman hyvän kopin ja onnistui myös reflekseillään torjumaan Ville Piispan omaan maaliin suuntautuneen purkupallon. Reilun tunnin jälkeen HaPK onnistui kaventamaan vielä peliä. Pietiläinen jatkoi pystysyötön ovelalla kikalla eteenpäin ja vapautti Pasin. Pasi pääsi läpi ja upotti 5-2-kavennusosuman.

Viimeisen vartin aikana FC Lahti teki kaksi paitsiomaalia ja yhden hyväksytyn osuman. Hyväksytyn osuman iski puolesta kentästä korkealla ja sopivasti putoavalla laukauksella Hysen Memolla. Myös Memollan osuma oli hänen FC Lahti -uransa ensimmäinen virallisessa ottelussa iskemä osuma. Näin ollen FC Lahti jatkaa Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle 6-2-voitolla.

Ottelun jälkeen FC Lahden toisen maalin ja uransa avausmaalin FC Lahden paidassa tehnyt Berat Köse oli hyvillä fiiliksillä. Hän antoi kiitosta Arlind Sejdiulle syötöstä osumaansa. Köse myös kehui kotijoukkuetta ja sen kannattajia.

– Nyt on erittäin hyvät fiilikset. Olen hakenut tuntumaa Reippaan puolelta ja onnistunut siellä maalinteossa ja nyt pääsin myös FC Lahdessa avaamaan maalitilini. Maalissa Sejdiulle tuli hyvä pallo laitaan ja hän sai kuljetettua palloa. Ei minun tarvinut olla kuin oikeassa paikassa, niin hyvin se pallo tuli siihen. Sitten piti osua hyvin palloon, sillä nurmikenttä oli vähän keväinen. Keskityin vain osumaan palloon ja se meni sitten maaliin. Ottelussa oli hyvää Cup-tunnelmaa ja mähinää. On pakko antaa arvostusta HaPK:lle hyvästä esityksestä. He pärjäsivät hyvin ja katsomossa oli porukkaa, Köse kehui.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen tyytyväinen jatkopaikkaan. Zeneli kehui ottelun tunnelmaa ja Cup-huumaa. Hän kuitenkin löysi paljon parannettavaa vastustajan kahdesta osumasta, joissa lahtelaiset tekivät pieniä virheitä.

– Peli meniihan hyvin. Kiitos haminalaisille hyvästä vastuksesta. Olosuhteet eivät toki olleet ihan priimaa, mutta energia tapahtuman ympärillä oli huikea. Oli hieno paikka pelata. Onnistumiset olivat tärkeitä, oli vastassa ketä hyvänsä. Päästimme kuitenkin kaksi osumaa. Niissä teimme pieniä tiettyjä virheitä. Niitä ei saisi tulla. Jatkoonpääsy oli meidän ykköstavoite ja toinen oli se, ettei meille tule loukkaantumisia. Kaksi pientä kolhua tuli, mutta ne menevät toivottavasti ihan pienellä levolla ohi. Kokonaisuudessaan olen iloinen voitosta ja jatkopaikasta, Zeneli summasi.

Ottelu oli FC Lahden Cup-historian sadas. Lahden Cup-taival jatkuu kuudennella kierroksella, joka arvotaan myöhemmin. Liigassa FC Lahti kohtaa vielä ennen maajoukkuetaukoa FC Hakan. Ottelu pelataan vieraskentällä 28.5.