Otteluraportti: FC Lahti komeaan vierasvoittoon Seinäjoella

FC Lahti nappasi komean 2-1-vierasvoiton, kun Seinäjoen Jalkapallokerho kaatui lauantai-iltapäivästä. Pyry Lampinen osui ensimmäisellä jaksolla. Jake Jervis tasoitti, mutta SJK:n oma maali toi pisteet Lahteen.

Ottelu alkoi kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerhon hienoisella hallinnalla. FC Lahti kuitenkin kykeni pitämään SJK:n poissa vaarallisilta paikoilta. Molempien peliä leimasi lievä hermostuneisuus, joka näkyi harhasyöttöinä.

Jakson puolivälin jälkeen Lahti hyödynsi oman maalipaikkansa. Pirteästi esiintynyt Altin Zeqiri keskitti takatolpalle, jossa Pyry Lampinen oli täysin vapaana. Lampinen sai siirtää pallon maaliin ja viedä FC Lahden taukojohtoon.

Toisen jakson alussa SJK:lla oli vahva vaihe. Pyry Hannola vapautti taidokkaalla ulkosyrjäsyötöllä Jake Jervisin. SJK:n hyökkääjä pääsi nokikkain Antonio Regueron kanssa, eikä erehtynyt, vaan tasoitti ottelun.

Ottelun loppua kohden molemmat joukkueet hakivat voittoa pienellä riskillä. SJK:n Serge Atakayilla oli paikkansa, mutta Lahti kesti. Viisi minuuttia ennen loppua Zeqirin hyvä kuljetus avasi SJK:n puolustusta. Hän sai pelattua pallon Arlind Sejdiulle, joka ampui. Pallo kimmahti yläputkeen ja siitä Martti Haukiojan päähän. Haukioja ei saanut suunnattua puskuaan pois maalista, vaan pallo painui verkkoon ja vei Lahden jälleen johtoon.

Aivan lisäajan alussa SJK sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta maalivahti Jesse Öst pääsi ampumaan. Denys Oliinyk jatkoi, mutta pallo osui maalipuihin. Lopun lisäajasta Lahti piti palloa hallitusti SJK:n päädyssä ja näin ollen pisteet matkasivat Lahteen lukemin 2-1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen tulokseen, mutta hän uskoi, että joukkueella on vielä enemmän kapasiteettia. Zenelin mukaan onnistumiset tekevät koko joukkueelle henkisesti hyvää. Hänen mukaansa Lahti onnistui pitämään SJK:n hyvin poissa maalipaikoilta.

– Uskon, että joukkueella on lisää kapasiteettia ja pystymme suoriutumaan paremmin. Meillä on ollut koko ajan pieniä ongelmia, mutta olemme tehneet niistä isoja. Nämä ovat henkisiä juttuja ja meidän piti tehdä pieni herätys ja säädimme myös hieman taktiikkaa. Onnistuimme hyvin, mutta tietyissä asioissa on vielä parantamisen varaa. Tämä oli kuitenkin osviittaa siitä, mitä haluamme olla. Onnistumisilla ja itseluottamuksella saadaan paljon enemmän irti pelaajista, Zeneli summasi.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi torstaina 12.5. kotonaan Helsingin Jalkapalloklubin.