OTTELURAPORTTI: FC Lahti kesytti talvimyrskyn ja IFK:n

FC Lahti haki avausvoittonsa tämän vuoden Liigacupissa vaikeissa olosuhteissa Maarianhaminasta. IFK Mariehamn kaatui lukemin 2—0. FC Lahden maaleista vastasivat Irfan Sadik ja toppari Arian Kabashi.

Jatkopaikastaan vielä taisteleva FC Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta jatkomahdollisuutensa jo menettänyt IFK Mariehamn loi ensimmäisen maalipaikan. Kahdeksannella minuutilla pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta Arian Kabashi onnistui peittämään vedon viime hetkellä. Lahtelaispuolustus selvitti myös jälkitilanteen.

Vartin kohdalla Lahti hyödynsi IFK:n lahjan. Kabashi avasi ja Irfan Sadik ja Samuel Pasanen jatkoivat palloa ylös. IFK:n puolustukselle tuli kommunikaatiokatkos ja Sadik pääsi ottamaan pallon juuri ennen maalivahti Otto Hautamoa. Lopulta Sadik siirsi pallon tyhjään maaliin ja vei Lahden johtoon.

Lahti sai vielä jakson lopussa yhden loistavan maalipaikan erikoistilanteen jälkitilanteesta. Kabashi vapautti laidalta Julius Tauriaisen, joka pelasi kovan ja matalan pallon keskelle. Juho Pirttijoki sai jatkettua palloa, mutta IFK onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta kulmapotkuksi. Näin ollen tauolle siirryttiin lahtelaisten maalin johdossa.

Toisella jaksolla Lahti jäädytti peliä. IFK:n ainoaksi maalipaikaksi jäi Dén saksipotkuyritys, joka ei kuitenkaan tuottanut uhkaa Lahden maalille. Dé karkasi myös kertaalleen puolittain Jean-Christophe Coubronnen avauksesta, mutta hätäinen ratkaisu meni reilusti ohi.

Lahti ratkaisi ottelun reilu vartti ennen loppua. Marius Könkkölän kulma kiersi hyvin IFK:n maalille. Eemeli Virta sai pienen osuman palloon ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueelle. Irtopallossa oli ensimmäisenä Kabashi, joka iski FC Lahti -uransa ensimmäisen osuman. Lisäajalla Vilho Huovila alusti vielä huippupaikan Jusif Alille, mutta Hautamo torjui. Pisteet matkasivat Lahteen lukemin 2—0.

Avauspisteet nostivat FC Lahden Liigacupin A-lohkossa viidenneksi. Seuraavaksi Lahti kohtaa Mukkulan kuplassa KTP:n lauantaina 25.2. Otteluliput ovat myynnissä Tiketissä.