Otteluraportti: FC Lahti katkaisi maalittoman putkensa, mutta pisteet jäivät Ouluun

FC Lahti kärsi vierastappion AC Oululle ja näin ollen lahtelaisten osaksi varmistui liigakarsinnat. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin oululaisten 2–1-voitto. Lahden ainokaisesta vastasi Arlind Sejdiu. Kotijoukkueelta osuivat Magnus Breitenmoser ja Ibra Sekajja.

FC Lahti tuli Ouluun pirteästi ja jo puolen minuutin kohdalla Loorents Hertsi ja Macoumba Kandji pelasivat hienon seinäpelin. Kandji lähti ampumaan ja veto kolahti AC Oulun maalin tolppaan. Pallo kuitenkin meni tolpasta päätyrajan toiselle puolen. Peli aaltoili päästä päähän ja myös kotijoukkue pääsi maalipaikoille. Otso Liimatta tarjosi viereen ja Noah Pallas pääsi ampumaan. Pallaksen veto meni lahtelaisten onneksi tolppaa nuollen ohi maalin.

Jakson puolivälin lähestyessä Oulu iski nopeaan tahtiin kahdesti. Ensin Magnus Breitenmoser sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueella ja ampui. Veto upposi täydellisesti Antonio Regueron vartioiman maalin yläkulmaan ja Oulu siirtyi johtoon. Hetkeä myöhemmin Liimatta pujotteli lahtelaispuolustuksen läpi. Teemu Penninkangas onnistui vielä blokkaamaan Liimatan vedon, mutta pallo tuli suoraan Ibra Sekajjalle, joka tuplasi AC Oulun johdon. Samoissa 2–0-lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Lahti tuli myös toiselle jaksolle pirteästi, mutta ensimmäisen huippupaikan loi kotijoukkue. Liimatta alusti ja Sekajja ampui. Reguero onnistui kuitenkin torjumaan vaarallisen laukauksen. Toisessa päässä paras lahtelaispaikka tuli kulmapotkusta. Avauskokoonpanossa ollut Daniel Koskipalo pääsi lataamaan vastapalloon, mutta maaliin asti veto ei mennyt. Juho Pirttijoki pääsi vielä irtopalloon ja ampui päin oululaiskassaria Juhani Pennasta, joka liimasi pallon.

Lopussa Lahti onnistui lisäämään painetta oululaisten maalille. Pyry Lampinen ampui nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta kokenut Rafinha sai jalkansa pallon eteen. Lahden pitkä maaliton putki tuli päätökseen noin seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua. Chinedu Geoffrey kokeili kaukaa ja pallo pysähtyi pystypuuhun. Arlind Sejdiu oli irtopallossa ensimmäisenä ja siirsi sen maaliin.

Maalin jälkeen Lahti loi vielä painetta ja sai puolittaisia paikkoja. Parhaat paikat tulivat Lampiselle ja Geoffreylle, mutta Oulu kesti. Lahden hyökätessä riskillä, aukeni vastaiskumahdollisuuksia myös AC Oululle. Lisäajalla Reguero onnistui nollaamaan kymmenen maalin Michael Lópezin. Kun lisäosumia ei nähty, jäivät pisteet pohjoiseen.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli ottelun jälkeen tyytymätön lopputulokseen. Hän kuitenkin näki lahtelaisten toisessa jaksossa paljon hyvää ja joukkue pystyy ottamaan asioita mukaan seuraaviin otteluihin. Mannilan mukaan toisella jaksolla näkyi sitä, mitä joukkue on muutaman edellisen viikon aikana harjoitellut.

– Tappioon ei tietenkään voi ikinä olla tyytyväinen. Toisella jaksolla oli kuitenkin paljon niitä asioita, joita olemme viime viikot ja päivät puhuneet. Saimme trafiikkia boksiin. Sinne oli menoja pallon kanssa ja keskityksiä ja siellä oli tarpeeksi ihmisiä. Saimme sitä kautta paikkoja. Tästä pelistä pitää ottaa hyvät jutut matkaan, Mannila summasi.

Tappio varmisti FC Lahden päätymisen liigakarsintaan myös matemaattisesti, sillä edellä oleva IFK Mariehamn voitti oman ottelunsa ja lahtelaisten takana oleva Helsingin IFK hävisi omansa ja piste-ero molempiin suuntiin on tavoittamattomissa. Alaloppusarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Ensin Lahti kohtaa 9.10. vieraskentällä Ilveksen. Seuraava kotiottelu on puolestaan sunnuntaina 16.10. HIFK:a vastaan.

FC Lahti:

Sejdiu

Reguero; Koskipalo (v) (70′ Memolla), Pirttijoki, Kabashi, Penninkangas; Hertsi, Virta (v) (64′ Klinga), Emsis, Zeqiri (78′ Sejdiu); Hänninen (78′ Lampinen), Kandji (64′ Geoffrey)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: AC Oulu