Otteluraportti: FC Lahti jäi maaleitta ja pisteittä Hongan hyvän toisen jakson johdosta

FC Lahti kärsi 2-0-tappion perjantaina Hiihtiksellä pelatussa ottelussa kovavireiselle FC Hongalle. Ottelun maaleista vastasivat Jerry Voutilainen ja Edmund Arko-Mensah. Honka käänsi ottelun itselleen toisella jaksolla.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen ja FC Lahti kykeni hienokseltaan hallitsemaan kenttätapahtumia. Vierailija FC Honka sai ensimmäisillä minuuteilla huippupaikan lahtelaisten syöttövirheestä ja Lucas Kaufmann karkasi läpi. Antonio Reguero oli kuitenkin hereillä FC Lahden maalilla ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

Toisessa päässä Pyry Lampinen leikkasi sisään ja ampui terävästi. Honka-vahti Maksim Rudakov venyi nuorukaisen laukauksen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Rudakov joutui venymään kulmaksi Albion Ademin tulisen kudin. Jakson lopussa Rudakov torjui eteensä Eemeli Virran yrityksen. Jatkopallossa oli ensimmäisenä Kevin Kouassivi-Benissan, mutta laitapuolustajan laukaus meni karkeasti ohi. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla Honka sai pelinsä rullaamaan ja Lahden peli puolestaan sekosi. Reilun tunnin pelin jälkeen Jerry Voutilainen pääsi kääntymään rangaistusalueen rajalla. Hän ampui tarkan laukauksen ja vei Hongan johtoon. Hetkeä myöhemmin Hongan syöttömylly onnistui vapauttamaan Edmund Arko-Mensahin, joka sijoitti tarkasti lukemiksi 2-0.

Lahti yritti kiriä ja saikin luotua painetta Hongan maalille viimeisen vartin aikana. Honka kuitenkin onnistui katkomaan Lahden syötöt viime hetkellä. Paras paikka tuli Altin Zeqirille, mutta pallo otti virhepompun kentästä juuri ennen Zeqirin jalkaa ja pomppasi lopulta taiturin ulottumattomiin. Näin ollen vierailija nappasi matkaansa voiton ja kolme pistettä.

Ottelun jälkeen täydet minuutit puolustuksessa luutinut Juho Pirttijoki oli pettynyt tulokseen. Pirttijoen mukaan Lahti oli ensimmäisellä jaksolla hyvin mukana, mutta romahti toisella jaksolla. Hän kuulutti tasapainoisen ottelusuorituksen perään.

– Ensimmäinen jakso meni kutakuinkin pelisuunnitelman mukaan. Toinen jakso oli sitten selvästi heikompi. En tiedä mistä se johtuu, että emme kyenneet säilyttämään tasoamme toisella jaksolla. Vastustaja teki maalin ja heti perään toisen. Meidän pitää kyetä tasapainoiseen 90-minuuttiseen. Honka teki paikoistaan maalit ja niin pitäisi meidänkin tehdä, Pirttijoki manasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen pettynyt. Hän antoi tunnustusta Hongalle ja totesi, että vastustaja ansaitsi voittonsa. Zenelin mukaan Lahti luopui toisella jaksolla pallosta liian helposti ja passivoitui ja se näkyi lopulta myös tulostaululla.

– Kaikki kunnia Hongalle, he ansaitsivat voittonsa. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme pitämään Hongan pääsääntöisesti poissa maalipaikoilta ja heidän maalipaikkansa tulivat meidän karkeista virheistä. Toisella jaksolla luovuimme pallosta aivan liian helposti ja passivoiduimme. Kaksi kotiottelua ja kaksi tappiota tulevat koettelemaan joukkuetta, mutta onneksi meillä on kokeneita pelaajia, jotka osaavat kääntää tilanteen, Zeneli summasi.

Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin FC Lahden toppari Teemu Penninkangas.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi Suomen Cupissa paikallisvastustaja Lahden Reippaan vieraskentällä Kisapuistossa tiistaina 3.5. Liigassa Lahti kohtaa 7.5. vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon. Seuraava kotiottelu on 12.5. ja silloin Hiihtikselle saapuu hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi.