OTTELURAPORTTI: FC Lahti haki arvokkaan vierasvoiton Vaasasta

FC Lahti haki arvokkaan vierasvoiton Vaasan Palloseurasta lukemin 3-2. Chinedu Geoffrey osui kahdesti ja Altin Zeqiri kertaalleen. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Kalle Multanen ja Joonas Vahtera.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi. Kuuden minuutin pelin jälkeen Kevin Kouassivi-Benissan hankki kulmapotkun, jonka Lahti hyödynsi. Hysen Memolla antoi tarkan keskityksen ja Chinedu Geoffrey oli jäänyt takatolpalle vapaaksi. Nigerialainen puski tarkasti ja Lahti siirtyi johtoon.

Hetkeä myöhemmin Vaasan Palloseura sai ensimmäisen paikkansa. Maalikuninkuudesta taisteleva Kalle Multanen sai pallon rangaistusalueen sisällä ja ampui. Arian Kabashi kuitenkin onnistui blokkaamaan laukausta riittävästi, jotta Multasen yrityksestä katosi voima. Lahden maalilla torjuneella Antonio Reguerolla oli helppo työ kopata pallo. Jakson puolivälissä Reguero joutui jo hieman venymään, kun Tyler Reid keskitti ja Samuel Lindeman ampui sydämensä pohjasta suoraan Regueron syliin.

Jakson loppu oli vauhdikas. Kouassivi-Benissan pelasi pallon Geoffreylle täyteen vauhtiin. Hyökkääjä harhautti kaksi vaasalaispuolustajaa ja pääsi vetopaikkaan. Tulinen veto kuitenkin pysähtyi yläputkeen. Jatkotilanteessa Geoffrey pääsi vielä ampumaan huonosta asennosta ja laukaus painui ohi. VPS käynnisti oman hyökkäyksensä nopeasti ja Lindeman pääsi keskittämään laidalta. Multanen oli jäänyt vapaaksi ja puski ottelun taukolukemiksi 1-1.

VPS tuli vahvasti ottelun toiselle jaksolle. Joonas Vahtera ampui kertaalleen tolppaan ja hieman ennen tunnin täyttimistä Vahtera sai maalitilinsä auki. Multanen pudotti pallon taidokkaasti ja Vahtera pääsi ampumaan lähietäisyydeltä kotijoukkueen 2-1-johtoon.

Myös toinen jakso oli erittäin vauhdikas ja VPS oli hetkeä myöhemmin lisätä johtoaan, mutta tällä kertaa Eduards Emsis pelasti lahtelaiset viime hetkellä. Lahti puolestaan tasoitti ottelun heti seuraavasta hyökkäyksestä. Geoffrey voitti kaksinkamppailunsa ja karkasi puolittain läpi. Terävä veto yllätti Vepsun maalilla torjuneen Oskari Forsmanin ja peli oli jälleen tasan.

Lahti sai 20 minuuttia ennen loppua hyvän kymmenminuuttisen, jonka lopuksi vierailija siirtyi johtoon. Arian Kabashi toi pallon vauhdilla ylös topparin tontilta. Hän pelasi laitaan, josta Eemeli Virta antoi kovan ja matalan keskityksen. Takatolpalla palloon ennätti ensimmäisenä Altin Zeqiri, joka siirsi pallon maaliin.

Vepsu sai luotua vielä loppuun kovan paineen Lahden maalille. Teemu Penninkangas joutui kertaalleen siivoamaan pallon liki maaliviivalta, mutta FC Lahti kesti paineen ja kulutti sekunteja pois kellosta kotiyleisön tuskastumiseen asti. Näin ollen voitto ja kolme pistettä matkasivat mastojen juurelle.

Kaksi maalia viimeistellyt Chinedu Geoffrey oli ottelun jälkeen iloinen voitosta ja maaleistaan. Geoffrey kertoi, että joukkue oli harjoitellut kulmakuviota viikolla ja se kantoi tänään hedelmää. Geoffrey oli ylpeä koko joukkueen panoksesta kentällä.

– Olimme harjoitelleet erikoistilannekuvioita viikolla ja nyt onnistuimme. Olen erittäin iloinen maaleistani, sillä edellisestä on aikaa. En muista, olenko edes koskaan tehnyt samassa ottelussa kahta osumaa liigassa. Koko joukkueelle tämä oli tärkeä hetki henkisesti. Tiesimme, että luvassa ei ole helppo peli, sillä VPS on vahva kotonaan. Annoimme kentällä kaikkemme ja siitä voimme olla ylpeitä koko joukkueena, Geoffrey hymyili.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen voittoon. Mannila alleviivasi, että otteluiden alut eivät ole olleet joukkueelle helppoja, joten siihen oli panostettu. Päävalmentajan mukaan aikainen maali söi Vepsun kotihurmosta, joka auttoi.

– Aloitimme ottelun hyvin ja se ei ole minun aikanani ollut aina itsestäänselvyys. Onnistuimme erikoistilanteesta ja pystyimme syömään Vepsun kotihurmoksen. Iskimme hyvin vastaan ja teimme sitä kautta toisen maalin. Voittomaalissa oli puolestaan yksi onnistuminen. Olimme joukkueena yhtenäisiä ja teimme hyvin töitä. Tietysti valmentajana ei voi koskaan olla täysin tyytyväinen, jos päästämme kaksi maalia. Tämä oli silti hyvä vierasvoitto ja tappelu jatkuu, Mannila summasi.

Voitto nosti Lahden pisteen päähän suoran säilyjän paikalla olevasta IFK Mariehamnista ja seuraavaksi FC Lahti kohtaa kotikentällään juuri IFK Mariehamnin. Ottelu pelataan 26.8. ja jaossa on taas putoamiskamppailun kannalta isoja pisteitä. Osta lippusi tästä.