Otteluraportti: FC Lahti aloitti leirin voitolla

FC Lahti kaatoi harjoitusottelussa norjalaisen SK Brannin kakkosjoukkueen lukemin 4—1. FC Lahden maaleista vastasivat Matti Klinga, Loorents Hertsi, Altin Zeqiri ja Vilho Huovila. Brannin ainokaisen iski David Tufekcic. FC Lahti leireilee Espanjassa yhteistyössä Pelimatkojen kanssa.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin ja peliä oli takana noin kymmenen minuuttia, kun lahtelaiset avasivat maalitilinsä. Eemeli Virta syötti Matti Klingalle, joka oli jäänyt vapaaksi rangaistusalueen rajalle. Klingan tarkka kuti painui takanurkkaan ja Lahti siirtyi 1—0-johtoon.

Lahti piti ottelussa paljon palloa ja vastustaja SK Brann pyrki iskemään vastaiskuilla Lahden selustaan. Jakson puolivälissä taktiikka toikin tulosta, kun norjalaisjoukkue pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja pallo pelattiin rangaistusalueelle David Tufekcicille. Norjan nuorisomaajoukkueen pelaaja upotti pallon varmasti ja tasoitti ottelun.

Lahti kuitenkin iski vielä ensimmäisen jakson loppuun. Loorents Hertsi pelasi hyvin yhteen Irfan Sadikin kanssa ja pääsi vetopaikkaan. Hertsi sijoitti pallon tarkasti sisään ja Lahti pääsi tauolle 2—1-johdossa.

Jo ensimmäisellä jaksolla vaivannut kova tuuli muuttui entistä navakammaksi ja vaikutti siihen, että kumpikaan joukkue ei voinut nostaa palloa ilmaan. Toisella jaksolla Lahti osui jälleen alussa. Mikko Kuningas pelasi pallon Altin Zeqirille, joka haastoi. Zeqiri sai jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon tarkasti maaliin.

Lahdella oli toisella jaksolla paikkoja moniin lisäosumiin, mutta vain Vilho Huovila onnistui. Hän sai pallon rangaistusalueella ja sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen. Näin ollen Lahti nappasi komean 4—1-voiton.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila piti tärkeänä, että jokainen pelaaja sai kuormitusta. Onnistumisista huolimatta Mannila näki pelissä vielä paljon kehitettävää. Hän antoi tunnustusta myös vastustajien taitaville yksilöille.

– Pelin kuva oli aika selkeä, me pidimme palloa ja etsimme murtautumismahdollisuuksia, ja vastustaja pyrki kääntämään pelin pallonriiston jälkeen nopeasti ylös. Vastustajalla oli paljon vikkeliä kavereita ja Norjan nuorisomaajoukkuepelaajia kentällä, joten kentällä oli paljon hyviä nuoria kummallakin puolella. Olimme välillä pelissä rauhattomia pallon kanssa, mutta saimme kaksi maalia pitkistä hyökkäyksistä ja yksi nopeasta. Saimme tasaisesti kuormitusta kaikille pelaajille ja se on leirin tässä vaiheessa hyvä asia. Jatkamme valmistautumista kohti Veikkausliiga-starttia, Mannila summasi tuulisessa Saloussa.

FC Lahti kohtaa maanantaina Espanjassa harjoitusottelussa Islannin pääsarjaseura Knattspyrnudeild Keflavíkurin.