OTTELURAPORTTI: FC Lahden tilanne synkkeni Ykkösessä

FC Lahden tilanne synkkeni Kisapuistossa, kun Pallo-Iirot haki pisteet mukaansa Ykkösen alemman jatkosarjan ottelusta lukemin 3–1. Lahden ainokaisen iski Julia Vesa. Vierailijoiden Elina Saarinen osui kahdesti ja Maija Karta kertaalleen.

Ottelun alku oli vauhdikas ja vierailija Pallo-Iirot laittoi FC Lahden todella ahtaalle. Vain muutaman minuutin jälkeen raumalaisten Eveliina Hannula pääsi ampumaan, mutta Veera Ansalahti torjui. Ansalahti joutui kuitenkin antautumaan kahdeksannella minuutilla, kun Elina Saarinen ehti ensimmäisenä pystypalloon ja raumalaiskärki nosti pallon maaliin yli vastaan tulleen lahtelaismaalivahdin.

Jakson puolivälissä vierailija onnistui toistamiseen. Inka Kainulainen ja Maija Karta pelasivat hyvin yhteen laidalta ja Kainulainen keskitti. Pallo kimposi onnekkaasti Lahden maaliin Kartan ja lahtelaispuolustajan kautta ja vierailija siirtyi jo 2–0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Elina Saarinen täräytti tolppaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin Saarinen karkasi läpiajoon ja sijoitti Pallo-Iirot jo kolmen maalin johtoon.

Lahti kuittasi 3–0-osuman minuuttia myöhemmin. Elli Savolainen keskitti ja pallo pyöri hetken aivan raumalaisten maalin edessä. Maalivahti Saga Helkelä venyi kahdesti, mutta pallo kimposi Julia Vesalle. Helsingin Palloseurasta lainalla ollut Vesa täräytti paluupallon tarkasti alakulmaan ja Lahti kavensi ottelun. Jakson lopussa Cecilia Murtosella oli paikka tuoda Lahti jo maalin päähän, mutta Helkelän haamutorjunnan ansiosta tauolle lähdettiin raumalaisten 3–1-johdossa.

Toinen jakso oli puolestaan selkeää lahtelaishallintaa, mutta Lahti puski koko jakson päin Pallo-Iirojen puolustusmuuria. Anniina Jurvanen pääsi muutamaan otteeseen puskemaan, mutta ilman tulosta. Myös Murtosella ja Fatima Diagnella oli paikkansa, mutta pallo ei mennyt raumalaisten maaliin. Näin ollen Pallo-Iirot vei tärkeät pisteet mukanaan lukemin 3–1.

FC Lahden tilanne Ykkösessä synkkeni. Lahti putosi Pallo-Iirojen taakse. Eroa karsintaviivan yläpuolella olevaan Ilveksen kakkosjoukkueeseen on neljä pistettä. Seuraavaksi Lahti kohtaa juuri Ilveksen kakkosjoukkueen Tampereella sunnuntaina 6.10. Seuraava kotiottelu ja samalla sarjan päätöskierros pelataan lauantaina 19.10. Vieraaksi Kisapuistoon saapuu Vantaan Jalkapalloseura.