OTTELURAPORTTI: FC Lahden taistelu ei riittänyt jatkoon

FC Lahti ja FC Inter tasasivat Turussa pisteet Liigacupin päätöskierroksella lukemin 1—1. Tulos tarkoitti Interin jatkopaikkaa ja Lahden karsiutumista. Ottelun maaleista vastasivat turkulaisten Arlind Sejdiu ja lahtelaislaituri Altin Zeqiri.

Ottelu alkoi tasaisesti, eikä Kupittaalla juuri maalipaikoilla juhlittu. Altin Zeqiri pääsi kertaalleen vetämään, mutta veto ei tuottanut haluttua tulosta. FC Lahden maalivahti Marin Ljubić joutui venymään FC Interin kulmapotkuun, mutta Ljubićilla ei muita töitä ollut.

Jakson puolivälin jälkeen kotijoukkue onnistui. Arlind Sejdiulle jäi tilaa rangaistusalueen rajalle ja entinen FC Lahti pelaaja ampui yllätyksellisen vedon. Pallo meni Ljubićin yli maaliin ja Inter siirtyi johtoon. Lahti kuitenkin kuittasi osuman heti seuraavalla minuutilla. Marius Könkkölä harhautteli itsensä vetopaikkaan. Eetu Huuhtanen torjui kotijoukkueen maalilla, mutta pallo tuli suoraan Zeqirille, joka sai ampua pallon tyhjään maaliin. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Myös ottelun toinen jakso oli tasainen. Lahden hakiessa väkisin johtomaalia, sai myös Inter paikkoja. Petteri Forsellin tulinen veto viuhui niukasti ohi ja virallisen debyyttinsä FC Lahdessa tehnyt toisen polven FC Lahti -peluri Tuomas Kautonen blokkasi viime hetkellä Daniel Rökmanin yrityksen.

Lahden parhaat paikat tulivat Daniel Koskipalolle, joka pelasi hyvin Loorents Hertsin kanssa yhteen ja aivan lisäajan lopussa Zeqirin keskitykseen puskemaan päässeelle Irfan Sadikille. Huuhtanen venyi molempiin yrityksiin. Näin ollen Inter juhli voittoa ja jatkopaikkaa.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli ottelun jälkeen pettynyt jatkopaikan luisuttua käsistä. Hän myönsi, että ottelu oli Lahdelle haastava. Mannila manasi pientä passivoitumista ja valumista Interin maalissa.

– Se meni tiukaksi. Kävimme lähellä voittomaalia, joten nyt kismittää. Saimme muutaman maalipaikan loppuun, mutta kokonaisuutena peli oli meille hankala. Emme kyenneet hallitsemaan palloa niin paljon kuin olisimme halunnut. Meillä oli muutamia rakenteellisia ongelmia, joita jouduimme ratkaisemaan ottelun aikana. Nuoret pojat vastasivat kuitenkin hyvin muutoksiin. Muutaman kerran valuimme ja passivoiduimme turhaan, ja siitä syntyi myös vastustajan maali. Onneksi pystyimme kuittaamaan sen heti. Kokonaisuutena Liigacupiin voi olla puoliksi tyytyväinen. Työ jatkuu ja kohti seuraavaa, Mannila totesi heti ottelun jälkeen.

FC Lahti sijoittui A-lohkossa seitsemällä pisteellä kolmanneksi. Seuraavaksi FC Lahti matkaa leireilemään Espanjaan, jossa joukkueen on tarkoitus pelata kaksi harjoitusottelua.