OTTELURAPORTTI: FC Lahdelle komea voitto KTP:stä

FC Lahti nappasi komean 5—1-voiton KTP:stä Mukkulan kuplassa pelatussa Liigacupin ottelussa. Irfan Sadik ja Altin Zeqiri osuivat kahdesti ja Loorents Hertsi osui kertaalleen. Kotkalaisten ainokaisesta vastasi Nathael Ishii.

FC Lahti sai otteluun hyvän alun ja pallo löytyi KTP:n maalista vain kuuden peliminuutin jälkeen. Irfan Sadik teki tilan Jusif Alille, joka toi pallon ylös. Ali löysi Sadikin, joka jatkoi pallon Altin Zeqirille. Zeqiri purjehti vetopaikkaan ja vei Lahden kovalla kudilla johtoon.

Vartin kohdalla Lahti hyödynsi jälleen paikkansa. Pallo jäi pyörimään KTP:n kenttäpäätyyn kulmapotkun jälkeen ja Arian Kabashi keskitti. Sadik nousi korkeimmalle ja puski lukemiksi jo 2—0. Hetkeä myöhemmin Kabashi oli jälleen alustamassa maalia. Topparin avaus tuli Alille vauhtiin ja Ali löysi Zeqirin. Zeqiri odotti, että sai jalkansa vapaaksi ja ampui pallon toistamiseen maaliin.

KTP:n ensimmäisen jakson ainoa paikka tuli reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Johannes Laaksonen pääsi ampumaan tulisesti pienestä kulmasta. Lahden maalilla torjunut Anton Munukka oli hereillä ja venyi komeaan torjuntaan. Näin ollen tauolle lähdettiin Lahden 3—0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti jatkoi hallintaansa ja KTP joutui rikkomaan entistä enemmän. Toista jaksoa oli takana noin kymmenen minuuttia, kun Akseli Puukko riisti pallon Georgios Manthatisilta. Puukko pelasi pallon Alille ja Manthatis kosti pallonmenetyksensä liukumalla kovalla voimalla molemmat jalat edellä Alin nilkkaan. Manthatis katseli torikokouksen jälkeen punaista korttia ja Lahti pääsi ylivoimalle.

Hieman reilun tunnin jälkeen Lahti hyödynsi ensimmäisen kerran miesylivoimansa. Marius Könkkölä toi pallon vauhdilla ylös ja ampui. KTP-vahti Matias Niemelä venyi Könkkölän laukauksen tielle, mutta hän ei onnistunut liimaamaan palloa. Loorents Hertsi oli kärppänä paikalla ja puttasi pallon tyhjään maaliin. Lahden viides maali oli Nikke Oksasen taidonnäyte. Hän tuli väkisin laidalta läpi ja pelasi pallon takaviistoon. Pallo tuli suoraan Sadikille vetopaikkaan, eikä kookas kärki erehtynyt.

Lahdella oli vielä muutama maukas maalipaikka, mutta KTP kesti ja iski itse maalin. Viisi minuuttia ennen loppua vaaraton keskitys tuli Nathael Ishiille, joka ampui vaikeasta asennosta tolpan kautta sisään. Näin ollen ottelun loppulukemiksi kirjattiin Lahden 5—1-voitto.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen lopputulokseen. Hänen mukaansa Lahti hyödynsi alussa paikkansa ja pelasi koko ottelun hyvin. Mannila piti voiton avaimena sitä, että Lahti oli vahva rangaistusalueella molemmissa päissä kenttää.

– Saimme otteluun hyvän alun ja löysimme vastustajan puolustuksesta tilaa. Saimme myös käytettyä ne tilat ja siitä syntyneet hetket. Löimme taululle paikoista maalit. Se oli meiltä hyvä esitys. Tulos kertoo pelistä hyvin. Olimme vahvoja molemmissa bokseissa, Mannila iloitsi.

FC Lahti nousi voitollaan Liigacupin A-lohkossa kuuteen pisteeseen ja kolmanneksi. Lohkon päätöskierroksella ensi lauantaina FC Lahti kohtaa vieraskentällä yhdeksässä pisteessä olevan FC Interin. Lahdella on mahdollisuudet jatkoon voitolla.