OTTELURAPORTTI: FC Lahdelle jo toinen voitto

FC Lahti jatkoi voittoputkeaan, kun FC Haka kaatui harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa lukemin 1–0. Ottelun ainokaisen iski FC Lahden paidassa debytoinut tuore hankinta Colin Odutayo. Osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti tuli otteluun pirteästi ja vierailija FC Haka oli pinteessä lahtelaisten prässin kanssa. Vartin kohdilla Vilho Huovila pujotteli pallonriiston jälkeen itsensä vetopaikkaan, mutta Anton Lepola torjui. Hetkeä myöhemmin Lahti onnistui. Riku Selanderille aukesi tilaa oikealla laidalla ja hän pelasi kovan pallon keskelle. Debyyttiään pelannut Colin Odutayo jatkoi pallon maaliin ja siirsi Lahden 1–0-johtoon.

Puolen tunnin kohdilla vierailijalla oli hyvä viisiminuuttinen, jonka aikana se loi parhaat maalipaikkansa. Ensin Elias Mastokangas ampui suoraan ilmasta pallon yläputkeen ja hetkeä myöhemmin FC Lahden Anton Munukka torjui puolittaisen läpiajon ja Evangelos Patoulidis nosti irtopallon Munukan yli. Mikko Viitikko kuitenkin puski pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Jakson lopulla Lahdella oli vielä paikkansa lisätä johtoa. Odutayo käynnisti hyvän hyökkäyksen tarkalla syötöllä Huovilalle. Huovila sai käännettyä pallon maalin eteen, mutta Asaad Babikerin laukaus tyhjään maaliin blokattiin viime hetkellä. Hetkeä myöhemmin Lahti tuli jälleen oikealta laidalta ja tällä kertaa hyvän ottelun pelannut Santeri Harjula keskitti. Odutayo jatkoi pallon tolppaan. Babiker oli vielä lähellä ehtiä irtopalloon, mutta Haka selvisi säikähdyksellä ja tauolle lähdettiin Lahden 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla vaihdot sekoittivat ajoittain peliä. Myös Haka sai luotua muutamia maalipaikkoja, mutta Munukka oli varmana maalillaan ja torjui kohti tulleet vedot. Lahden parhaat tilanteet tulivat jälleen laidoilta. Aleksi Paalanen pääsi kertaalleen yrittämään, mutta Haka kesti. Aivan ottelun lopussa Pablo Andrade sai ensimmäiset minuuttinsa pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Loppulukemiksi kirjattiin 90 minuutin jälkeen FC Lahden 1–0-voitto.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi Liigacupin avauksessa Turussa FC Interin. Ottelu pelataan lauantaina 27.1. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelusta. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 3.2. jolloin Liigacupissa Mukkulaan vieraaksi saapuu sarjanousija Ekenäs IF. Liigacupin kotiotteluihin pääsee maksutta kausikortilla, joten osta omasi tästä.