OTTELURAPORTTI: FC Inter murskasi FC Lahden toisella jaksolla

FC Lahti kärsi Turussa 5-1-murskatappion FC Interille. Lahden ainokaisen viimeisteli Altin Zeqiri. Kotijoukkueen Benjamin Källman osui kahdesti. Myös Petteri Forsell, David Haro ja Ruxi osuivat maalipuiden väliin.

FC Inter sai otteluun hyvän alun. Jo kahdeksannella peliminuutilla Inter sai pallon tolppaan. Alan Henrique blokkasi jatkotilanteen. Hetkeä myöhemmin Petteri Forsell pelasi Benjamin Källmanin läpiajoon, mutta FC Lahden maalilla pelannut Joona Tiainen torjui.

Alun jälkeen Lahti sai hieman otetta ja Inter joutui muuttamaan taktiikkaansa. Ottelu sai käänteen jakson puolivälissä, kun erotuomaristo tulkitsi Alan Henriquen estäneen maalin kädellään. Henrique katseli punaista ja pallo vietiin pilkulle. Forsell ei jättänyt Tiaiselle mahdollisuuksia, vaan siirsi kotijoukkueen johtoon.

Lahti tiivisti alivoimalla pakkaansa ja pysyi ottelussa hyvin mukana. Loorents Hertsi sai kertaalleen pallon maaliin, mutta se hylättiin paitsiona. Altin Zeqiri kokeili puolestaan saksipotkulla, mutta laiturin yritys pienestä kulmasta meni niukasti yli. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Toisella jaksolla lahtelaisten taivas repesi. Muutaman minuutin pelin jälkeen Matias Tamminen tuli laidaltaan läpi ja pelasi keskelle. Pallo pomppi Källmanille, joka pääsi tökkäämään pallon maaliin. Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Tamminen alusti ja David Haro ampui rangaistusalueen sisältä lukemiksi 3-0.

Lahti sai hieman lohtua reilun tunnin pelin jälkeen. Altin Zeqiri sai pitkän avauksen haltuunsa ja haastoi. Zeqiri leikkasi sisään ja sai jalkansa vapaaksi. Laiturin tarkka kuti upposi Interin maalin yläkulmaan.

Inter kuitenkin kuittasi osuman välittömästi. Hertsi joutui kaatamaan Källmanin rangaistusalueella ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle. Tällä kertaa Ruxi laittoi pallon varmasti ohi Tiaisen. Muutama minuutti edellisestä Källman rynni itse läpi ja ampui päätöslukemiksi 5-1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt tulokseen. Zeneli kuitenkin uskoo, että joukkue kykenee nousemaan pohjalta ja oppimaan. Hän harmitteli punaista korttia, mutta ei kommentoinut tuomiota, ennen kuin on nähnyt tilanteen videolta.

– Olimme punaiseen korttiin asti pelissä mukana, vaikka siinä oli pieniä nukahtamisia puolustuksessa, kuten tolppalaukaus. Inter joutui vaihtamaan ryhmitystään, joten he joutuivat ottamaan meidän hyökkäysuhkaa pois. En nähnyt penkiltä, oliko se käsivirhe vai ei, niin en voi sanoa siitä vielä mitään. Harmitus on kuitenkin iso. Tämä on vaikea hetki. Joukkueessa on kuitenkin kyky ja usko, että voimme kääntää suunnan. Olemme olleet pohjalla, mutta meidän pelissämme on ollut kehitystä, Zeneli summasi.

Seuraavana FC Lahti kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä Järvenpään Palloseuran Hiihtiksellä tiistaina 28.6. Liigassa Lahti kohtaa seuraavana jälleen Interin. Ottelu pelataan Lahdessa lauantaina 2.7.