OTTELURAPORTTI: Dramaattinen lisäaika jätti Lahden tasapeliin

FC Lahti tasasi pisteet Kisapuistossa Ykkösen ottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan lukemin 2—2. Lahtelaismaaleista vastasivat Viivi Moilanen ja Elli Savolainen. Tamperelaisten molemmat osumat iski Elli Näsman.

Vierailija Ilves aloitti ottelun vahvasti. FC Lahden maalivahti Veera Ansalahti joutui venymään jo kolmannella peliminuutilla. Pallo kimposi Ansalahden torjunnasta vielä Ilveksen Anela Ljesnjaninille, mutta hän sijoitti pallon ohi tyhjän maalin. Hetkeä myöhemmin Ansalahti venyi vielä Elli Mäkipelkolan laukauksen tielle.

Jakson edetessä myös Lahti sai hieman juonesta kiinni. Viivi Moilanen ampui vaarallisesti, mutta Ilveksen maalilla pelannut Viivi Mäki-Kamppi torjui. Lahti kuitenkin hyödynsi seuraavan paikkansa vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Venla Haikalan kulma tuli sumaan ja Moilanen puski Lahden 1—0-johtoon. Kun Ansalahti torjui vielä Mäkipelkolan yläkulmaan suuntautuneen vedon, siirryttiin tauolle lahtelaisjohdossa.

Ottelun toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi, vaikka vierailija hallitsi sitä hienokseltaan. Lahti iski pallonriistojen jälkeen nopeasti, mutta ei päässyt lopulta aivan huippupaikoille. Hieman tunnin pelin jälkeen Ilves tuli tasoihin. Ansalahti venyi jälleen huipputorjuntaan Lahden pelatessa hetkellisesti vajaalla, mutta pallo kimposi suoraan Elli Näsmanille, joka siirsi pallon maaliin ja Ilveksen tasoihin.

Lopussa Lahti kykeni luomaan painetta vierailijoiden maalille ja lisäajan alussa kotijoukkue siirtyi uudestaan johtoon. Elli Savolainen purjehti rangaistusalueelle ja sai punnerrettua laukauksen vaikeasta asennosta Ilves-puolustajien välistä. Veto upposi tarkasti tamperelaisten maaliin ja Lahti johti jälleen.

Ilves kampesi itsensä kuitenkin tasoihin vielä lisäajalla. Näsman pääsi kääntymään sivurajaheiton jälkeen ja ampui kaukaa. Tarkka veto upposi komeasti lahtelaismaalin yläkulmaan ja näin ollen pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 2—2.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Marko Salo oli pettynyt viimeisten minuuttien takaiskuun. Hänen mukaansa Lahti ei kyennyt puolustamaan lopussa Näsmanin jalkaa pois ja se maksoi tänään pisteitä. Salon mukaan koko ottelu oli Lahdelle vaikea.

– Olen pettynyt once-in-a-lifetime-laukauksen jälkeen. Emme pystyneet puolustamaan tilannetta riittävän hyvin. Jalka olisi pitänyt saada pois. Ikinä ei pitäisi vastustajan päästä loppuhetkillä tekemään tuollaisia laukauksia. Peli oli vaikea meille kokonaisuudessaan, mutta siinä mielessä on hyvä, että tiedämme, mitä ensi viikolla harjoittelemme. Saimme Ilveksen pidettyä vaarallisilta alueilta hyvin poissa pitkin ottelua, mutta siinäpä se, Salo toteaa pettyneenä.

FC Lahti nousi Ykkösessä hetkellisesti viidenneksi ennen viikonlopun muita otteluita. Lahden seuraava peli pelataan vieraskentällä sunnuntaina 7.5. EBK:ia vastaan. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 14.5. Pallo-Iiroja vastaan Kisapuistossa.