OTTELUENNAKKO: Tärkeät pisteet jaossa Hiihtiksellä

Sunnuntai on pelipäivä ja Hiihtiksellä taistellaan äärimmäisen tärkeistä pisteistä putoamiskamppailussa. Kotijoukkue FC Lahti saa vieraakseen samoille sijoille juuttuneen AC Oulun. Ottelu alkaa kello 18.30 ja liput ennakkoon myy Tiketti. Ottelun kotisohville välittää Ruutu.

Tasapeliputki päättyi karulla tavalla

Kolme tasapeliä putkeen kesäkuussa napsinut FC Lahti vieraili maanantaina Turussa FC Interin vieraana. Lahden hieman piristynyt vire oli vain muisto, kun Inter iski heti ottelun alussa ja nappasi lopulta 3–0-voiton. Lahti ei saanut missään vaiheessa hyökkäyspeliään toimimaan ja jumbosijan karistaminen jäi haaveeksi.

Tärkeään otteluun FC Lahti joutuu lähtemään ilman kapteeniaan Mikko Viitikkoa, jonka korttitili täyttyi Turussa. Sivussa varmasti ovat myös Daniel Koskipalo, Dylan Fox ja Colin Odutayo. Lisäksi Eemeli Virran, Michael Lópezin ja Samuel Pasasen pelikuntoa katsotaan lähempänä ottelua. Bubacar Djalón kohdalla on mahdollisuus, että hän on kokoonpanossa huomenna viimeistä kertaa ennen siirtoaan Kuwaitiin. Uusista pelaajista Luquinhas ja Benjamin Mulahalilović debytoivat jo Turussa ja Julian Tomkan pelilupa on saapunut. Kolmikko on valmennuksen käytössä sunnuntaina. Myös tuoreen pelaajahankinnan, Jordão Cardoson pelilupaa odotetaan saapuvaksi ennen huomista. FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa nähdä enemmän edellisen kotiottelun kaltaista taistelua.

– Tämä on meille jälleen yksi uusi finaali. Ottelu on niin kutsuttu kuuden pisteen peli. Jos voitamme, otamme vastustajan kiinni, jos häviämme, saavat he kuusi pistettä etumatkaa lisää. Molemmille joukkueille ottelu on tärkeä ja meille jokainen peli kauden loppuun asti on finaali. Tämä on tärkeä peli myös koko yhteisölle. Toivottavasti ihmiset tulevat paikalle. Tämä on kenties viimeinen mahdollisuus nähdä Djalón pelaavan Lahdessa, sillä on mahdollisuus, että hän on pelikunnossa huomenna. Joukkueelta haluan sitä hyvää fiilistä, jota esitimme Ilvestä vastaan ja nousimme tappiolta tasoihin kotipelissä, Duarte kertoo.

AC Oululla uusi valmentaja

Vierailija AC Oulun kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Oululaisilla on kaudelta kasassa vain kaksi voittoa, mutta ne ovatkin olleet astetta makeampia, kun AC Oulu voitti sekä Helsingin Jalkapalloklubin että Kuopion Palloseuran. Edellisellä kierroksella oululaiset kohtasivat kotonaan Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu alkoi oululaisten kannalta hyvin ja Justin Rennicks vei kotijoukkueen johtoon aivan ottelun alussa, mutta SJK iski ensimmäisen jakson lopussa kahdesti ja nappasi pisteet 2–1-voitolla.

AC Oulu päätyi vaihtamaan valmentajaa kesäkuun puolessa välissä. Vetovastuun otti kreikkalainen Konstantinos Bratsos. Samalla siirtoikkunan auettua joukkue on vahvistunut, kun Ouluun siirtyivät muun muassa ruotsalaiset André Al-Sanati ja Simon Bengtsson.

AC Oulua on pitkälti pitänyt pinnalla hyökkääjä Ashley Coffey. Seitsemän maalia tämän kauden liigassa viimeistellyt kärki on kookas ja vaikeasti pideltävä. Myös Rennicks ja Niklas Jokelainen kykenevät aiheuttamaan ongelmia puolustuksille. Oululaisten suurimpana ongelmana on ollut oman pään pitävyys. Joukkue on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja. AC Oulun keskikenttä on haavoittuva ja se heijastuu puolustukseen kiireenä ja epävarmuutena. Se on myös paikka, johon Lahden tulee iskeä, jotta tärkeät pisteet jäävät mastojen varjoon.

AC Oulu Lahdelle erittäin vaikea vastus

AC Oulu on vuosia ollut FC Lahdelle erittäin vaikea ja haastava vastustaja. Tänä vuonna joukkueet kohtasivat Oulussa kesäkuun puolivälissä. Kotijoukkue meni nopeasti johtoon Ashley Coffeyn osumalla. Luke Ivanovic osui tauon molemmin puolin ja vei lahtelaiset johtoon. Coffey hölmöili itsensä suohkuun toisen jakson puolivälissä, mutta Lahti ei kyennyt naulaamaan ottelua pakettiin. AC Oulu tuli lopulta tasoihin rangaistuspotkusta aivan lisäajan lopulla. Pilkun upotti Niklas Jokelainen. Näin pisteet tasattiin lukemin 2–2.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 16 kertaa. Lahti on kyennyt vain kolmeen voittoon. AC Oululla voittoja on kasassa puolestaan seitsemän. Maaleja Lahti on iskenyt 14, kun taas oululaisten maalisarake näyttää lukemaa 22. Ainoastaan edellisessä ottelussa osunut Ivanovic ja Berat Sadik ovat kyenneet iskemään oululaisten verkkoon useammin kuin kerran. Tätä tilastoa on hyvä lähteä korjaamaan sunnuntaina.

FC Lahden miehistössä on paljon pelaajia, jotka ovat urallaan edustaneet AC Oulua. Päävalmentaja Ricardo Duarte toimi vielä vuosi sitten oululaisten peräsimessä. Lisäksi Michael López, Luquinhas, Marius Könkkölä ja Riku Selander ovat uransa aikana pukeneet AC Oulun laivastonsinisen pelipaidan. AC Oulun paidassa viilettää puolestaan Lahdessakin pyörinyt Aleksi Paananen. Oululaisten riveistä löytyy myös läpimurtoaan tekevä Otto Salmensuu, joka on käynyt läpi lahtelaisen jalkapallokoulun.

Vaikka molemmat joukkueet ovat muuttuneet paljon, kumpi tuntee vastustajansa paremmin ja nappaa pisteet tärkeästä ottelusta?

FC Lahti – AC Oulu 14.7.2024 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluliput ennakkoon myy Tiketti. Liput portin lipunmyyntikioskeista 20 euroa.

Ottelussa on OP Hämeen ja Hope ry:n Reppu joka selkään -keräys. Voit tuoda uuden ja käyttämättömän repun pääsisäänkäynnin luo ja mahdollistaa sen, että jokaisella koululaisella on oma reppu heti lukuvuoden alusta. Lue lisää tästä.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit (kaupungin ja hiihtosillan päädyt) aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Palvelualueella on tarjolla Merosen makkaroita, Mytäjäisten kotileipomon lihapiirakoita Mamma Marian pastaa, Hartwallin virvokkeita ja nachoja. Vaihtuvana ruokatarjoilijana ottelussa on Ruokamopo.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

Ottelun jälkeen palvelualueella on Bubacar Djalón Meet&Greet ennen portugalilaisen siirtoa isommille kentille. Tule tapaamaan rakastettua keskikenttämiestä viimeisen kerran ja hae viimeiset nimikirjoitukset vielä, kun se on mahdollista.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Heidi Nokelainen