OTTELUENNAKKO: Taistelu sarjapaikasta jatkuu Kisapuistossa

Lauantai on pelipäivä ja Ykkösen runkosarja tulee päätökseen Kisapuistossa. Sarjapaikastaan taisteleva FC Lahti saa vieraakseen Oulu Nice Soccerin. Lahti on sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä ja ONS kuudentena. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 15 ja siihen on vapaa pääsy.

FC Lahti on ajautunut neljän ottelun mittaiseen voitottomaan putkeen. Viime lauantaina Lahti vieraili Hietalahdessa Vasa IFK:n luona. Lahti oli loukkaantumisten johdosta matkassa erittäin kapealla ryhmällä liikenteessä. VIFK meni ottelussa kahden maalin johtoon ja hallitsi peliä. Aamu Kinnunen käytti Lahden liki ainoan paikan lisäajalla ja toi lahtelaiset maalin päähän, mutta aika loppui kesken ja pisteet jäivät Vaasaan.

Lahden asema Ykkösessä on tukala, sillä joukkue joutuu lähtemään alempaan loppusarjaan putoamispeikko niskassaan. Ennen runkosarjan viimeistä kierrosta yhdeksäntenä oleva Lahti on neljän pisteen päässä ensimmäisestä säilyjästä olevasta Ilveksen kakkosjoukkueesta. Lisäpisteet ovat siis tarpeen, jotta lahtelaiset pääsevät loppusarjaan iskuetäisyydeltä.

Myös vierailija Oulu Nice Soccer taistelee sarjapaikastaan. ONS on kuudentena, mutta ero putoamisviivaan on vain neljä pistettä. Edellisellä kierroksella oululaiset katkaisivat neljän ottelun tappioputkensa ja saalistivat tasapelipisteen Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan kotonaan. Ilves meni ottelussa johtoon, mutta Emilia Pulkkinen toi ONS:in tasoihin noin viisi minuuttia ennen loppua.

ONS:in ottelut ovat olleet erittäin vähämaalisia. Joukkueen paras Oona Tikkala on iskenyt kauden aikana viisi osumaa. Toisaalta joukkue ei ole päästänyt juurikaan maaleja ja suuri kiitos siitä kuuluu lahtelaislähtöiselle maalivahdille Jenna Rantaselle, jonka johtama puolustus on ollut sarjan kolmanneksi paras. FC Lahdella on siis täysi työ murtaa oululaisten tiivis puolustus, jotta tärkeät ja arvokkaat pisteet jäävät mastojen varjoon. Siinä tarvitaan myös kotiyleisön tukea ja kannustusta läpi ottelun.

Joukkueet kohtasivat kesäkuussa Oulussa. Ottelu näytti pitkään päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta ONS iski lopussa kolmesti. Oona Tikkala osui kahdesti ja Neea Tähtisaari kertaalleen. Lahdelle jäi kalavelkoja maksettavaksi ja ne voidaan maksaa lauantaina.

FC Lahti – ONS 31.8.2024 kello 15.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy. Kioski palvelee koko ottelutapahtuman ajan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta