OTTELUENNAKKO: Suomen Cup jatkuu Espoossa

Sunnuntai on pelipäivä ja legendaarinen Suomen Cup jatkuu. FC Lahti matkaa pääkaapunkiseudulle hakemaan jatkopaikkaa Ykkösessä pelaavan Espoon Palloseuran kustannuksella. Ottelun kotisohville näyttää Ruutu.

Edellisessä Cup-ottelussa onnistumisia

FC Lahti selvitti tiensä Suomen Cupin viidennelle kierrokselle kaatamalla Joutsenossa Kultsu FC:n lukemin 7–0. Marius Könkkölä avasi maalihanat ja Vilho Huovila ja Luke Ivanovic viimeistelivät kumpainenkin hattutempun. Ivanovic iski myös liigassa kaksi osumaa keskiviikkona, kun FC Lahti jäi tasapeliin vieraskentällä AC Oulua vastaan.

Keskellä otteluruuhkaa oleva FC Lahti lähtee hakemaan ottelusta jatkopaikkaa ja onnistumisia. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Bubacar Djaló, Daniel Koskipalo, Joshua Oluwayemi ja Topias Inkinen. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg joutuu miettimään kolmen ottelun viikon rasituksia ja hän lupaakin pientä kierrätystä.

– Cup-juna jatkuu ja seuraavaksi menemme Espooseen. Ottelut tulevat tiiviillä tahdilla. Tulemme varmasti hieman kierrättämään tiiviissä ottelutahdissa. Nyt laitamme nälkäisiä pelaajia kentälle jatkamaan Cup-taivalta ja menemään seuraavalle kierrokselle, Lindberg tiivistää.

Laadukas vastustaja

Kotijoukkue Espoon Palloseura on tehnyt laadukasta ja pitkäjänteistä työtä seuran kehittämiseksi. EPS nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen. Joukkueen kausi on alkanut uudella sarjatasolla kohtalaisesti ja espoolaiset ovat yhdeksäntenä. EPS on onnistunut kaatamaan FC Vaajakosken, FC Jazzin ja Vasa IFK:n. Edellisellä kierroksella espoolaiset kohtasivat kotikentällään Kokkolan Pallo-Veikot. KPV meni ottelussa johtoon, mutta Visar Bela tasoitti ottelun lisäajalla ja varmisti espoolaisille pisteen.

Suomen Cupin viidennelle kierrokselle EPS raivasi tiensä kaatamalla ensin Leppävaaran Pallon 3–1. Neljännellä kierroksella Nurmijärven Jalkapalloseura kaatui puhtaasti 3–0. Ville Kiiski on osunut molemmissa otteluissa ja yhteensä maaleja on koossa kolme.

EPS:n runko on varsin nuori ja joukkueessa on paljon omia kasvatteja. Matias Pasasella, Viggo Blummélla, Kingsley Kwasi Kwawilla ja Antti Tellalla on kokemusta myös ikäluokkiensa maajoukkueista. Kokenut Topi Järvinen on puolestaan esiintynyt myös Veikkausliiga-viheriöillä, jolloin hän pääsi kohtaamaan myös FC Lahden JJK:n paidassa. Lahden pitää kyetä vastaamaan nuoren ja nälkäisen joukkueen asettamaan haasteeseen, jotta jatkopaikka irtoaa.

Historian ensimmäinen kohtaaminen

FC Lahti on pelannut historiassaan 107 Suomen Cup -ottelua. Lahtelaiset eivät ole kohdanneet koskaan Espoon Palloseuraa. Espoolaisista seuroista Lahti on puolestaan onnistunut tiputtamaan Suomen Cupissa jo FC Hongan, FC Espoon ja Esbo Bollklubbin.

EPS:n Cup-historia on ollut vaisua. Joukkue on yltänyt kuudennelle kierrokselle kertaalleen vuonna 1989, jolloin Rovaniemen Palloseura höykytti espoolaisia. Viidennelle kierrokselle EPS puolestaan on aikaisemmin selvinnyt kaudella 2022, jolloin IFK Mariehamn eteni jatkoon lukemin 3–0. Espoolaiset odottavat yhä jättiläisen kaatoaan.

Lahti on puolestaan selvinnyt kertaalleen Cupin finaaliin kaudella 2002. Vaikka Lahti ei ole Cupin kirkkainta kruunua nostanut, on FC Lahti silti menestynyt Cupissa keskimääräistä paremmin. Sitä menestystä Lahti lähtee jälleen sunnuntaina hakemaan.

Ottelun voittaja kohtaa juhannuksen jälkeen voittajan ottelusta FC Kuusysi – KPV. Ottelu pelataan sunnuntaina Lahden stadionilla.

EPS – FC Lahti 16.6.2024 kello 16.00 Espoonlahden Urheilupuistossa!

Paikan päälle matkaaville lahtelaisille on varattu oma sektori katsomosta. Vieraskannattajien lippulinkki on toimitettu SLO:ille Otto Roposelle ja Jesse Pannulalle.

Mikäli et matkaa paikan päälle, on kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurissa Lanunaukiolla. Myös Pub Iloinen Kulkija näyttää ottelun.

Ottelun kotisohville toimittaa Ruutu.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Heidi Nokelainen