OTTELUENNAKKO: Kilpailullinen kausi alkaa

Lauantai on pelipäivä. Kilpailullinen kausi alkaa vihdoin ja FC Lahti matkaa Turkuun. Liigacupin avauksessa on vastassa viime kaudella kuudenneksi liigassa sijoittunut FC Inter. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

Kilpailullisen kauden avaus

FC Lahti on pelannut tammikuussa kaksi harjoitusottelua ja tuloksena on ollut kaksi voittoa. Ensin Lahti kaatoi KTP:n lukemin 3–2 ja viikko sitten kaatui FC Haka ottelussa debytoineen Colin Odutayon maalilla 1–0. KTP-ottelussa Onni Hänninen iski kaksi maalia ja Colin Ndabawedje osui kertaalleen.

FC Lahti lähtee Turkuun jatkamaan voittoputkeaan. Lahdella on kuitenkin paljon poissaoloja. Joshua Oluwayemi ei ole vielä saapunut Suomeen ja pienten loukkaantumisten lisäksi sivussa ovat Onni Hänninen, Vilho Huovila, Viljami Jokiranta, Daniel Koskipalo, Eemeli Virta ja Marius Könkkölä. Nuorista pelaajista kokoonpanoon nousevat Santeri Harjula ja Nikke Oksanen. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg on innoissaan Liigacupin alkamisesta.

– Lähdemme erinomaisilla fiiliksillä Liigacupin avaukseen. Joukkue on tehnyt valtavasti töitä. Pelaajat ovat halunneet oppia lisää pelitapaamme. Ja nyt on vihdoin kilpailullinen ottelu edessä, Lindberg tiivistää.

FC Inter uuteen kauteen uudessa komennossa

Kotijoukkue FC Inter siirtyi talvella Vesa Vasaran alaisuuteen. Vasara on kaapannut FC Hongan raunioilta kovia nimiä Turkuun, sillä Interiin liittyivät Espoossa ihastuttaneet Kevin Jansen ja Florian Krebs. Lisäksi Aurajoen rannoille saapui maajoukkueessakin esiintynyt Albin Granlund ja nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Joonas Kekarainen.

Turkulaiset saivat pidettyä myös viime kauden avainpelaajiaan kaupungissa. Bismark Ampofo ja Dimitri Legbo jatkavat Interissä. Toisaalta Interin pitää miettiä, miten he kykenevät korvaamaan Petteri Forsellin, Matias Ojalan ja Tommi Jyryn jättämät aukot.

Inter on pelannut talven aikana Lahden tapaan kaksi harjoitusottelua. Turkulaiset kaatoivat Salon Palloilijat 3–0 ja pelasivat tasan virolaisen Paiden kanssa lukemin 3–3. SalPaa vastaan Interin maaleista vastasivat Joel Vainionpää, Evert Suominen ja Daniel Rökman. Paidea vastaan puolestaan puolustaja Luka Kuittinen osui kahdesti erikoistilanteesta ja kolmannen osuman iski Darren Smith. Inter on saanut maalihanansa auki, joten Lahden pitää olla tarkkana koko ottelun ajan, jotta pisteet matkaavat Lahteen.

Interillä hienoinen etulyöntiasema

Joukkueet kohtasivat toisensa myös viime talvena Liigacupissa. Arlind Sejdiu vei Interin johtoon, mutta nykyisin Turkissa menestystä niittävä Altin Zeqiri kuittasi osuman Marius Könkkölän esityöstä heti seuraavalla minuutilla. Lopulta pisteet tasattiin lukemin 1–1. Liigassa Inter puolestaan nappasi kahdesti 2–1-voiton.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 74 kertaa virallisissa otteluissa. Inter on voittanut otteluista muutaman enemmän. Turkulaiset ovat voittaneet 31 ja Lahti 25 kertaa. Myös maaleissa Inter on hieman edellä, sillä turkulaiset ovat viimeistelleet 109 maalia. FC Lahden maalisaldo keskinäisissä otteluissa ennen lauantain kohtaamista on 85, joten myös lahtelaiset lähenevät sadan maalin rajapyykkiä.

Jatkuuko FC Lahden voittoputki lauantaina Turussa?

FC Inter – FC Lahti 27.1.2024 kello 14.00 Veritas stadionilla!

Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

Kaupungin virallinen kisastudio löytyy Sporttiravintola Pelurista Lanunaukiolta.

FC Lahden kausikortit helposti FC Lahden verkkokaupasta tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola